Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
glupane Đeriću šta čekaš EU, nisi ti u EU, hitno najhitnije povlači otrov iz radnji, jesi li ti normalan 1%?
pazi ti Đerićeve izjave : \"Agencija dosad nije primila nijednu žalbu na eventualna neželjena dejstva prilikom upotrebe ovih bočica.\" valjda treba sačekati da se dobro \"zakuha\", neko nadrlja da bi odgovorni počešali po glavi. ccccc
ostaje nejasno, dali se taj štetni sastojak izlučuje prilikom zagrijavanja hrane u boci ili prilikom sterilzacije vrelom vodom. Do koje temperature ostaje stabilan? Da li se ta bocica može sterilizovati prokuhavanjem, ohladiti i koristiti za hranjenje ? Nista mi nije jasno.
Avent u BiH od prošlog proljeća ima na svim flašicama oznaku BPA 0%. One stare su poklanjali besplatno, kad kupite ove nove.
Dojite djecu pa vam nece trebati nikakve flasice. Ovako em se djeca hrane smecem em iz otrovnog posudja. Kakve su ovo sad majke, nije cudo da svi poumiru prije dvadesete...
LJUDI PA ZAR TO KOD NAS NIJE NORMALA DA SVE ŠTO JE OTROVNO I ŠTO SE POVLAČI SA INO TRŽIŠTA ZAVRŠI NA NAŠEM TRŽIŠTU, A KOD NAS JE JOŠ UVIJEK SISTEM \"SVE STO JE PROIZVEDENO SE MOŽE PRODATI\". KOGA BRIGA ŠTO SU FLAŠICE OTROVNE, O TOME ĆEMO RAZMIŠLJATI KAD NAM SE DJECA RAZBOLE.... SRAM NAS I STID BILO...
ja mislim da su bosanci malo paglu ljudi...
sisa je bpa free garant :)
Tek toliko, da se zna; za mame koje koriste AVENT-ove bocice - one nisu BPA free. AVENT ne proizvodi bocice bez BPA, tako da znate.. Izbjegavajte ih.. Baby Nova proizvodi BPA free bocice i toplo preporucujem upotrebu ali striktno staklenih bocica. Puno vise je higijenski koristiti staklenu bocicu nego plasticnu a i naznaceno je na bocicama da su BPA free.
zoran đerić karinaš on će nesta pričat, dok ovi naši pederi to odrade djeca mogu pomrijet
@sarajlija, upravu si. ovde u Engleskoj su zabranjene ima 2-3 god, i bila je takva mediska hajka kad se to saznalo. ovde sad sve bebi-bocice sto se prodaju su BPA-Free. Tommie Tippie, Dr. Brown\'s Philips Avent itd. to sto mi kasnimo za EU svjetlosne godine, e to je jarane druga prica, a nasa dijeca nek se truju. zato se ne preporucuje vruca sterilizacija bebi bocica ovde nego hladna, sa tabletama Milton koje se rastope (sumece tablete) u vodi i to traje 24h, mi imamo malu kanticu sa poklopcem koja sadrzi 5L vode i tu steriliziramo bocice kad ih normalno operemo blagim deterdjentom za sudje dobro isperemo i onda ih tu ubacimo, i onse su sterilne kad su potrebne. staklene su dobre, ali je problem gumene cuce sterilizirati jer se ista reakcija moze sa njima dobiti kad je vrela voda u pitanju.
Opet kasnite sa informacijama. Ovo prije skoro godinu dana bila tema vani, upozorenja na tv-u i štampi, a ovdje se to tek sada objavljuje. Prije mjesec dana od prijatelja supruga rodila i kupili samo staklene bočice za bebu.
U prodaji je i onaj jaffa od srpske crvenke, pa nikom nista, i to ne u trafici u mom selu, nego u trznim centrima:)
Pa majku mu, da li iko u ovoj državi misli na narod? Jel\' bitno samo lovu uzet na kraju mjeseca? Majku li vam vašu!
koja marka?!! nemam u kuci labos da ispitam ima li to sranje u sebi, dajte komplet informaciju!!
UŽAS!