Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nema kod nas inače razloga da se za bilo šta brinemo... zato i jest ovakva situacija u državi; pljačke, pucnjave, droga u po bijela dana. da ne zaboravim paljenje automobila u kasnim noćnim satima. a što je najgore - NAROD ZNA. fuj!
Kod nas naravno nema razloga za brigu jer y.e.b.o nas
BiH nikad nema razloga za paniku, sta god da se desava!
Nebrinemo se mi nista, tu su sposobni i obrazovani da brinu, mada me zanima to kako su dosli na tu poziciju da im je povjereni nasi zivoti... U BiH nismo i svjesni sta se radi, a podatke kriju jer je davno drzava u bankrotu...
O GMO i GMH se moze pisati do sutra, a da nista ne recemo.Ovo sto daju u javnost je vrh ledenog brijega, a sta je ispod povrsine bolje da ne znamo.Monsanto jeste vodeca kompanija u proizvodnji GMO, ali to je vise lobi USA.Dakle oni ti daju sjeme koje ti posijes, oni se tretiraju posebnim pesticidima jer obicni na njih gotovo ne djeluju, opet oni proizvode pesticide, lijekove, itd.Jednom zemlja zagadjena sa tim sjemenom je trajno unistena, zbog cega?Kao prvo kao sto si naveo geni brzog rasta i hiljade drugih izmjenjenig gena koji ne moraju biti biljnog porjekla su u genomu sjemena.Dakle ta biljka raste brze, intenzivnije, trosi hranu okolnim biljkama koje ne mogu uspjevati u toj zemlji.Tako da je poljoprivrednik prisiljen da i dalje koristi GMO ili propada.Ta hrana nije zdrava izaziva alergije, probleme sa imunitetom, jer to vise nije prirodna biljka ona je nije stvorila.Pozz samo vjerujete hrani koju ste vi uzgojili ako ste u mogucnosti
Onu svinjsku gripu u BiH je pokupio samo Mladen Ivanić.
e ovo nije izmišljena bakterija i ne može se lječiti vakcinom i kojekakvim farmaceutskim proizvodima. Transfuzija ili čak dijaliza su jedina pomoć. Nisam na strani farmaceuta ali mislim da ovo nije njihova zvrčka.
bravo, kralj! napokon da procitam neki pametan komentar. logicno je to sto pricas. naravno da je bakterija dosla u povrce preko djubriva, i sami njemacki naucnici su istakli da se ta bakterija nalazi u crijevima goveda, pa 2 + 2... a mrzim GMF! odakle ti to da ce je ukinuti skroz u evropi uskoro! naravno, voljela bih da se to desi, ali... to odredjenim djelatnicima donosi lovu, shvatas sta hocu reci?
Sta je cekala 83. Da je imala obrza umrla bi prije 15 godina
U pravu si da ova e-coli dolazi u lanac prehrane putem đubriva. Jesi li gledao dok. film \'\'Hrana inc.\'\'? Preporučujem svima da pogledaju film \'\'FOOD Inc.\'\' u kojoj se spominje ova ista zaraza E-coli bakterijom u USA početkom 80-tih. Fino objašnjeno kako u lanac ljudske ishrane putem goveda i đubriva dolazi do epidemije zaraze ovom bakterijom. Za sve je kriv prokleti MONSANTO i njegovi izumi GMO, totalnih pesticida, rBGH goveđih hormona brzog rasta. Sad se pokazuje da je izum GMO tehnologije ravno katastrofi izuma A bombe. Uskoro slijedi 100% zabrana GMO proizvoda za cijelu Evropu! @pdd
Vidim da neki pricaju o MRSA, a pitanje je da li znaju sta znaci ova skracenica.Imamo ovu bakteriju zbog vaseg \"pametnog\"koristenja antibiotika.Sreca tome se stalo na kraj, pa ih vise ne mozes dobiti bez ljekarskog recepta.Prije ste svi vi malo boli grlo u apoteku pa penicilin pijete.Dan dva vise ne boli i prestanete , a tek tad treba nastaviti bar 7 dana, jer bakterija nakon toga vecinom postane rezistentna.I zbog toga imamo bakterije ne samo MRSA, vec i ostale malo manje popularne, ali opasne.Sad ja vas pitam cime da ih lijecimo kad ne djeluje na njih gotovo nista.Penicil je prije sve lijecio sad ne lijeci gotovo nista, bakterije mutiraju, a mi sto imamo antibiotika koristimo, novi se slabo otkrivaju, a i oni su samo preinaka vec postojeceg.Malo googlajte a ne da pisete o stvarima koje ne poznajete.Ovo se vecinom odnosi na ovog \"jos gore\", i nije samo MRSA na porodilistu ima je na svakom odjelu.pozz
duuuduu,duuuduuu
radi se o bakteriji koja je dosla preko nekvalitetnog zarazenog djubriva (tom bakterijom) na organsku hranu u nekim djelovima njemacke...vakcina i lijek nebi trebali dugo cekati na svoju proizvodnju s obzirom da je svaki dan sve vise poznata cjelokupna situacija...itd ko se nerazumije neka ne.ka.ki. pocevsi od sax pa sve do komentara iznad pozdrav ;)
Ni za ekonomsku krizu nije bilo razloga za paniku...
Stići će u BiH sa dijsporom.
cuj preporuke, perite ruke. eto da nisam cuo za ovu bakteriju ne bih prao ruke i vodio racuna o higijeni. peru li ljudi ruke?
Ne treba nama ova bakterija. Imamo mi puna porodilišta opasne bakterije MRSA kojom se zarazi većina Sarajvskih novorođenčadi. Od MRSE se umire ako se blagovremeno ne primjeti na bebama, a naši doktori o tome šute i ne kontolišu novorođene bebe prije izlaska iz porodilišta. MRSA je tabu tema o kojoj se šuti, a sve više beba je u kritičnom stanju. To nema nigdje na svijetu.