{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


OP BH radija 1 o korupciji pri odabiru udžbenika u FBiH

S
6.9.2010. u 12:42
1
0
OP BH radija 1 o korupciji pri odabiru udžbenika u FBiH
1
OP BH radija 1 o korupciji pri odabiru udžbenika u FBiH
Omladinski program BH radija1 – svakog ponedjeljka od 14:0 do dva sata iza ponoći. U svom 140. izdanju OP opet donosi mnogo informativnog, edukativnog i zabavnog sadržaja i to u emisijama/rubrikama Infopol, Čuj BiH!, Kost u grlu, Cinema Express, Magnovenja, Treći svijet, BH Demo liga, FM Jam, Češalj, OP Racija, Oscilator, Tramride...
"Infopol" je na programu od 14:10 do 15 sati i donosi informacije, priloge, goste, aktuelnosti sa bh. univerziteta, nagrade – sadržaje namjenjene mladim i aktivnim ljudima, bili oni srednjoškolci, studenti ili "samo" ambiciozni i aktivni omladinci/omladinke.

"Čuj BiH!" je mjesto za priče/priloge novinara/ki iz raznih krajeva BiH. Interesantni sadržaji najčešće o mladima, za mlade i sve one koji se tako osjećaju – magazin Čuj BiH! od 15:15 do 17 sati.

U emisiji "Kost u grlu" gost će biti Muamer Kodrić, predstavnik internacionalne izdavačke kuće Klett, koja je nedavno ukazala na korupciju i netransparentnost pri odabiru udžbenika u Federaciji BiH, što dovodi do nekvalitetnih udžbenika. O tome i drugim primjerima loše prakse podsticane od nadležnih ministarstava obrazovanja sa Kodrićem će razgovarati Stefan Pejović.

"Cinema Express", filmski žurnal OP-a, među ostalim recenzira novi blockbuster sa Angelinom Jolie u glavnoj ulozi – "Salt". "Magnovenja" donose novu epizodu iz serijala "Priče o nastanku",ova se zove "Beton". Iza toga ide i novi "Treći svijet", koji predstavlja muziku Yassira Chadlya, sve do 19 sati.

"BH Demo liga" predstavlja domaću demo-scenu, a čut ćete i kako je bilo na polufinalnim večerima takmičenja bh. demo bendova u okviru Jaeger Music Night programa.

"FM Jam" je bh. hip-hop show, a "Češalj" još jedna odlična muzička emisija, štaviše personalizirani muzički događaj za mlade i njihove roditelje, u izvedbi Denisa Jelečanovića.

"OP Racija" večeras ide od 22:30 sata (nakon Izborne hronike) do ponoći. Ademir i Boris su tu da vas zabave, potaknu na komunikaciju ili prirede kakvu "papazjaniju" u svom stilu. Okušajte se...

"Oscilator" i "Tramride" su emisije koje pokrivaju različite sfere široke ponude u elektronskoj muzici današnjice. "Oscilator" od 10 minuta iza ponoći, a "Tramride" ide odmah nakon reprize današnjih "Magnovenja".

Radio može biti super. Mi se trudimo da tako bude svakog ponedjeljka, na BHR1, poručuju kreatori Omladinskog programa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: