BH radio 1
1

Dijala Hasanbegović-Purić gošća Omladinskog programa

Sarajevo-x.com
Ni ovog ponedjeljka ne propustite Omladinski program BH radija 1. Odaberite nešto iz naše današnje ponude i nađite frekvencije BHR1.

Vrijedna ekipa ovoga puta je pripremila interesantne i korisne informacije za studente, srednjoškolce i ostalu aktivnu omladinu (Infopol); priče i priloge naših novinara o zanimljivim ljudima, temama, događajima (Infopol, Čuj BiH!, OP Racija); specijalizovane rubrike/emisije, dobru muziku i sve to od 14:05 pa sve do 2 sata iza ponoći.

Nakon dnevnog dijela programa, uobičajeno bogatog sadržajima, i Dnevnika u17 sati, od 17:30 sati slušajte aktuelni intervju "Kost u grlu". Danas je gošća bh. novinarka Dijala Hasanbegović-Purić, odnedavno angažirana i kao urednica "dvolista za pravednije obrazovanje Školegijum", koji je dio Inicijative za pravednije obrazovanje i izlazi kao dodatak bh. oglasniku "Super oglasi". O ovom interesantnom projektu, kao i o svom novinarskom radu (posebno onom koji se tiče pozorišne i književne kritike) sa gošćom je razgovarala Belma Turčinhodžić.

Cinema Express, filmski žurnal, donosi svježe informacije iz svijeta sedme umjetnosti, kritiku (posljednjeg nastavka Resident Evila) kao i redovno podsjećanje na neki od kultnih naslova ili autora iz historije filma.

"Treći svijet" danas predstavlja jamajkanskog autora Big Youth, a prije toga čut ćete i treće radio uprizorenje priča iz serijala "Uloga Sarajeva u povijesti svijeta" Harija Ramadana.

BH Demo liga, emisija u kojoj promoviramo radove domaćih demo bendova i autora, na programu je od 19:10 do 20 sati. Ovog ponedjeljka vrijeme je i za novi FM Jam – porciju domaćeg hip-hopa, a nakon toga, od 21:03 sati miksetu i mikrofon preuzima naš najiskusniji kolega, Denis Jelečanović, koji vam sprema novi Češalj.

OP Racija je noćni program u OP-u. Kroz Raciju vas vode Ademir i Boris, a kojim će putem krenuti večeras nećemo znati dok ne počnu (22:15 sati); znamo samo da se s njima dvojicom možete zabaviti i ispričati, očekivati neočekivano, ponekad nešto i naučiti, i to sve do ponoći.

Iza ponoći – elektronska muzika u dvije porcije: prvo Oscilator radio show uz Ensara i Andreja, a zatim i Tramride kojeg uređuje i vodi DJ Ajnšpric.

Toliko o današnjoj ponudi. Za više od navedenog – frekvencije BH radija1, internet ili satelit, i to "od 2 do 2".