BH radio 1
0

Omladinski program o Socijalnom danu

Sarajevo-x.com
Još jedan ponedjeljak donosi još jedno, 145. izdanje Omladinskog programa BH radija 1.

Preporučujemo ga za slušanje svim mladim ljudima (kao i svima ostalima), a danas, između ostalog, možete čuti:

Set korisnih informacija za sve aktivne omladince/omladinke: o poslovnim prilikama, stipendijama, raznim konkursima, festivalima... u emisiji "Infopol". Danas u "Infopolu" o Socijalnom danu, organizovanom u okviru projekta "Volontiraj-kreditiraj", u petak, 8. oktobra.

"Čuj BiH!" je magazin OP-a prepun priča i priloga iz raznih krajeva BiH. Novinari su razgovarali sa mnoštvom zanimljivih sagovornika o raznim temama, pratili najznačajnija dešavanja interesantna mladima, pa ne propustite čuti kako to zvuči, od 15:15 do 17 sati.

U emisiji "Kost u grlu" – aktuelnom intervjuu OP-a, gost je Zoran Petakov. On je lider udruženja AFANS (Antifašistička akcija Novi Sad), a nedavno je na poziv organizatora bio gost AntiFa festivala održanog u Mostaru. Mostarski saradnik OP-a Semir Behram iskoristio je tu priliku za intervju sa Petakovim, a sadržaj intervjua slušajte od 17:30 do 18:13 sati.

Ljubiteljima filma preporučujemo filmski žurnal OP-a – "Cinema Express", poslije toga idu "Magnovenja" i epizoda "Ljut", a do 19 sati čućete još i muzičku rubriku "Treći svijet", koju priprema Stefan Pejović.

"BH Demo liga" od prošle sedmice ide od 19:10 sati, a traje do 20 sati, i kao i obično, donosi novitete sa bh. demo scene. "Anatomija zvuka" danas također predstavlja novitete, sa alternativnih muzičkih scena exYu, a među ostalim, od 20 do 21 sat možete čuti uratke bendova "Nevjerni Tomo", "Kiša kerozina", "Zaipods", "Revolts"... U emisiji "RAM show" za muzički izbor brine se DJ Djoha, pa "naćulite uši" za bjelosvjetske novitete između 21:03 i 22 sata.

"OP Racija" je noćni program, svojevrsni talk/text show sa nepredvidim sadržajem, osim u slučaju rubrika poput "Ispričaj mi nešto moćno", "Treš sedmice" ili "Fus Pasus vs. Habitus". Tu ćete takođe pronaći i priloge sa koncerata ili kakvih drugih zanimljivih dešavanja kojima su prisustvovali novinari OP-a, a dvojac koji vas vodi kroz "OP Raciju" svakog ponedjeljka od 22:15 sati do ponoći čine Ademir i Boris.

New disco, house, deep house, minimal, elektro... neki su od stilova u elektronskoj muzici koje pokriva emisija "Oscilator", a koju uređuju i vode osnivači prvog bh. net-labela Oscilator.net. Na programu je deset minuta iza ponoći. Poslije toga (i reprize današnjih "Magnovenja") opustite se uz DJ set King Megatripa, jednog od DJ-eva čije mixeve možete pronaći u okviru legendarnog Solid Steel Radio Showa, pod okriljem Ninja Tunea. Pedeset minuta "uživancije" uz roots/reggae/ragga/jamaica i srodne zvuke za sami kraj današnjeg Omladinskog programa BH radija 1.