Od 2 do 2
0

Nema ponedjeljka bez Omladinskog programa BH radija 1

Sarajevo-x.com
Nema ponedjeljka bez Omladinskog programa. I to samo na BH radiju 1. Ako već dosad niste redovan konzument OP-a, probajte to postati od danas i poslušajte:

Redovan set informacija za sve aktivne mlade ljude (srednjoškolce, studente, ostale), aktuelna problematika iz studentskog života u BiH, prilozi, gosti, javljanja... sve to možete čuti između 14:10 i 15 sati. I danas OP, u saradnji sa Centrom za poslovnu edukaciju, poklanja 100 KM, pa ne propustite još jedan Infopol.

Priče/prilozi novinara/ki OP-a iz svih krajeva BiH jedan su od redovnih sadržaja emisije Čuj BiH! Festivali, koncerti, razna dešavanja sa mladima u glavnoj ulozi, su ono što kontinuirano pratimo, a mjesta ima i za razne druge zanimljivosti u magazinu OP-a, koji je na programu od 15:30 do 17 sati.

OP Forum je emisija u kojoj se svim slušateljima/cama pruža prilika da komentiraju neku aktuelnu temu. Ovih dana nema aktuelnije od predstojećih izbora. Javite se i kažite šta mislite o izborima – hoćete li glasati i zašto, mislite li da će rezultati izbora donijeti značanije promjene, od 17:30 do 18:15 sati.

Novosti iz filmske industrije, kritiku filma A-Team, i još ponešto zanimljivo iz svijeta sedme umjetnosti u filmskom žurnalu Cinema Express. Rubrika Magnovenja donosi novu epizodu iz serijala Priča o nastaku – Završeno. Nakon toga Treći svijet vam predstavlja neke od izvođača na predstojećem sarajevskom Jazz Festivalu.

BH Demo liga, emisija o domaćoj demo sceni, pruža vam priliku da svakog ponedjeljka čujete šta to sviraju domaći demo sastavi i autori, gdje se dešavaju demo koncerti i festivali. Od 19:05 do 20 sati kroz BH Demo ligu vas vodi Aleksandra Slavnić.

Anatomija zvuka večeras je posvećena starim sastavima sa exYu alternativne scene. To je svojevrsno extended izdanje rubrike Stara iznenađenja za nova pokoljenja u kojem ćete čuti bendove poput Musky's, Kat'n'Kat, Miladojka Youneed, Proces, Scabia...

RAM Show je muzička (e)misija DJ Djohe, koji se trudi predstaviti vam razne novitete iz širokog spektra stilova i izvođača.

OP Racija – noćni program OP-a je show uz koji se možete opustiti, zabaviti, ponešto naučiti, a i sami učestvovati ako vas na to nagna voditeljski dvojac kojeg čine Ademir i Boris. Oni su večeras (kao i protekle tri sedmice) sa vama nakon Izborne hronike - od 22:30 do ponoći.

Oscilator je još jedan muzički show, pokriva razne zakutke elektronske muzičke scene, i svakog ponedjeljka je na programu od 00:10 do 1 sat iza ponoći. Večeras, nakon Oscilatora i reprize nove epizode Magnovenja možete čuti još jedan zanimljiv muzički sadržaj – koncert kojeg je njujorški sastav Vampire Weekend odsvirao na prestižnom Montreux Jazz festivalu u julu ove godine.