BiH
25

ONAuBiH mališanima iz udruženja EDUS podijelila paketiće

Klix.ba
Omladinska novinska asocijacija Lokalnog tima Sarajevo (ONAuBiH LT Sarajevo) u saradnji sa VB Leasingom, obradovala je mališane iz udruženja EDUS, djecu sa poteškoćama u razvoju.

Članovi ONAuBiH Lokalnog tima Sarajevo pripremili su paketiće za sve članove EDUS-a. ONAuBiH postoji već 7 godina i pruža različite vidove edukacije za oko 2000 mladih ljudi u BiH, te edukuje mlade o medijima i daje im jedinstveni medijski prostor.

Ovom akcijom cilj je bio obradovati mališane i podsjetiti na humanost u prazničnim danima. EDUS (Edukacija za sve) je neprofitna i nevladina organizacija koja razvija i unapređuje obrazovanje i pruža podršku djeci, sa i bez, poteškoća u razvoju, kroz partnerstvo sa vladinim i profitnim sektorom, te kroz edukaciju, informisanje podiže svijest javnosti.

Glavni povod za osnivanje EDUS-a 2010. godine bio je dolazak u BiH, na molbu roditelja, naučnice iz oblasti pedagogije, psihologije i defektologije prof. dr. Nirvane Pištoljević, koja je željela da svoje znanje i iskustvo iz SAD-a iskoristi kako bi pomogla djeci u BiH.