{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Omogućiti radna mjesta za povratnike do 2014. godine"

S
16.9.2010. u 14:09
0
24
"Omogućiti radna mjesta za povratnike do 2014. godine"
0
"Omogućiti radna mjesta za povratnike do 2014. godine"
Stranka demokratske akcije (SDA) godinama radi na reintegraciji naše zemlje kroz povratak prognanih i raseljenih lica i odlučna je da ovaj proces okonča do 2014. godine, poručili su iz ove stranke.
U saopćenju za javnost stoji da će SDA "težiti da u kratkom roku obezbijedi potrebna finansijska sredstva za povratak još oko 135.000 prognanih i raseljenih osoba kreditnim zaduženjem pod povoljnim uslovima."

"Insistirat ćemo na primjeni podataka o etničkoj strukturi stanovništva prema popisu iz 1991. godine za formiranje vlasti na svim nivoima u BiH i potpunoj provedbi Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma. Tražit ćemo primjenu Zakona o konstitutivnosti i ravnopravnosti naroda, sa posebnim akcentom na zapošljavanje u organima uprave i javnim preduzećima manjeg bh. entiteta, gdje broj zaposlenih Bošnjaka u većini institucija ne prelazi jedan odsto od ukupnog broja zaposlenih."

"Radi omogućavanja uslova za održivi povratak, podržat ćemo zapošljavanje kroz razvoj poduzetništva u svim oblicima privređivanja na povratničkim područjima i obezbijediti veća ulaganja u poljoprivredu, te osigurati premije na poljoprivredne proizvode", istakli su iz SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: