SDA
0

FOTO / "Vrijeme je da kadrovi SDA nastave tamo gdje su zaustavljeni 2006."

Sarajevo-x.com
Pred hiljadama članova i simpatizera upriličeni su predizborni skupovi Stranke demokratske akcije u Sapni i Novom Travniku, sa kojih je poručeno da narod zna da je SDA radi za zajednicu ne za pojedince, te da ništa dobro za BiH nije urađeno bez SDA.

"BiH ima granice stare 1.000 godina, ima svoje patriote i heroje i svoju SDA. Zalagat ćemo se za mir, sigurnost, stabilnost, te za oporavak ekonomije. Zaposlit ćemo mlade kadrove, koji će sebi zaraditi plaće, penzionerima penzije, a ratnim vojnim invalidima naknade“, poručio je u Sapni kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Istaknuto je da su kadrovi SDA dvadeset godina rješavali najteže probleme iz svakodnevnice građana, dok su koalicioni partneri SDA gledali svoje interese.

"Ukrali su nam četiri godine, narušili odnose sa međunarodnom zajednicom, zaustavili napredak BiH. Vrijeme je da kadrovi SDA nastave tamo gdje su zaustavljeni 2006. godine“, istaknuo je Izetbegović.

Na predizbornom skupu SDA u Novom Travniku poručeno je da je pobjeda SDA u ovoj općini neupitna. To dokazuje i činjenica da je predizborni skupu SDA u ovom gradu, u odnosu na skupove drugih političkih stranaka, imao najveću podršku građana.