Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a nasli su od premijera Zeljkovica traziti pomoc koji nije u stanju da pomogne sam sebi i koji je sa ovom vladom napravio haos u kantonu a sva javna preduzeca gurnuo u dubioze i dugove
svi su oni sposobni pa i zeljakan ,svi politicari su i tek kako sposobni za mlaverazije i opovluk ,i ako nesto znaju i mogu nece da rade i urade jer vide da je zemlja u kurcu ,pa se vode onom moze dokle moze .
Koja je granica za mladost. Mnogi od ovih što predstavljaju mlade imaju preko 35 godina!?
Kakav nam je premijer KS ne vjerujem da uopće razmišlja o mladima i njihovim potrebama, ili uopće potrebama građana KS, njemu su jedno bitne njegove potrebe
Nestalo para za kafe i kladionice, pa sada traze strategiju zaposljavanja. Kad obicna kafa bude 7 KM a kutija cigara 13 KM, onda vidjet ces kako se posao trazi. Meni nije trebala strategija zaposljavanja, otvorim Registar preduzeca i saljem redom CV, uredno napisan. Osim toga, preko poznanstava pokusavam se raspitati za posao. A ovi naucili kod roditelja dzaba hljeba, pa da ih roditelji za ruku uzmu i nadju im posao. Gospodo, ne mozete sa fakultetima upravljati, nisu ovo 1950te kad su svi bili ili nepismeni ili sa zanatom. Tad je fakultet se cijenio. Danas nemamo zanata gospodo, a vi bi da studirate Politicke nauke, Filozofiju, Sociologiju, Pravo, itd. Idite na zanate, treba nam keramicara, kozara, gumara, kuhara, bravara, varioca, zidara, tesara, gravera, elektricara, kovaca, prehrambenih tehnologa, treba nam medicinskog osoblja, radiologa, laboratorijskih radnika, treba nam programera za racunarske aplikacije, saobracajnih inzenjera, masinskih i metalurskih inzenjera itd.
Potpis ali ima jedan problem niko nece da se muci hoce svi lahke poslove a dobre plate ,danas svi hoce bez muke ugodan zivot.
mladi nista se ne brinite bicete izradjeni 100%
ja mislim da j ijek za sve ove porbleme revolucija puske krampe,asove ,lopate ,palice itd... u ruke i sve do jednog od najviseg do najmanjeg politicara pobiti istrijebiti ih jer korov je uveliko i odavno uzeo maha .
haha strategija strategija je vec davno usvojena a nazvali su je simbolicno ' mladi! evo vam kita '
strategija glasi: svakom po jedna šarena laža i kilo brašna za ponijeti kuči.
Ma kome je on šta dao, omladine mi je žao ali sigurno niste na pravoj adresi
Dzaba trazite...
"dokument koji bi trebao definirati prioritetne politike prema mladima...." Ja mislim kad bi imali taj dokumen, to bi bilo rjesenje za sve probleme... Njemacku je i krenulo kad su donijeli dokument "Junged Stategie" 1938 :)