|

Olujno nevrijeme zahvatilo Zenicu: Poplavljene ulice, polomljena stabla i uništeni automobili

Olujno nevrijeme zahvatilo Zenicu: Poplavljene ulice, polomljena stabla i uništeni automobili
360
Klix.ba
23.10.2017. u 07:53
55
komentara
360

dijeljenja
1/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/11 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom u ponedjeljak je oko dva sata poslije ponoći zahvatilo područje Zenice, zbog čega su brojne ulice bile blokirane, a intervenisala je i Profesionalna vatrogasna jedinica.
Kiša praćena vjetrom u Zenici je počela padati oko 21 sat, a svoj vrhunac i pravu moć pokazala je oko dva sata poslije ponoći, nakon što su jaki udari vjetra lomili grane pa i cijela stabla, a zbog opalog lišća došlo je do začepljenja odvoda na saobraćajnicama, zbog čega je u blokadi bilo nekoliko ulica.

Na zeničkom bulevaru vjetar je pomjerio kante za smeće te polomio grane stabala. Najveća šteta počinjena je u Štrosmajerovoj ulici u Zenici, nakon što se drvo pod udarom jakog vjetra slomilo i svojom težinom polomilo ogradu crkve, a zatim palo na cestu. Tom prilikom došlo je i do obaranja kablova javne mreže, a na jednom vozilu je pričinjena materijalna šteta.

U zeničkom naselju Bilmišće došlo je do nesretnog slučaja kada je vozač automobilom pokušao proći kroz vodu koja se nakupila ispod željezničkog mosta, ali bezuspješno.

Na mjesto događaja u Štrosmajerovoj ulici izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica koji su radili na sklanjanju drveta i osposobljavanju ceste za saobraćanje.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...