BiH
0

Olga Popović sporazumno priznala da je za novac krijumčarila ljude

FENA
Optužena Olga Popović (1962.) sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 1. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. KZ BiH.

Optužena Popović, državljanka Republike Srbije, sklopila je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optužena potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 20. decembra 2010. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženoj izrekne bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

Olga Popović optužena je da je kao pripadnica grupe za organizirani kriminal, s njoj poznatim drugim osobama, od početka 2008. godine do 15. jula 2009. godine u namjeri pribavljanja imovinske koristi organizirano prebacivala državljane iz Albanije i s Kosova na teritoriju Republike Srbije, BiH, Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a potom u zemlje zapadne Evrope.

Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.