{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Olga Popović sporazumno priznala da je za novac krijumčarila ljude

F
12.1.2011. u 12:46
0
1
Olga Popović sporazumno priznala da je za novac krijumčarila ljude
0
Olga Popović sporazumno priznala da je za novac krijumčarila ljude
Optužena Olga Popović (1962.) sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 1. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. KZ BiH.
Optužena Popović, državljanka Republike Srbije, sklopila je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optužena potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 20. decembra 2010. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH optuženoj izrekne bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

Olga Popović optužena je da je kao pripadnica grupe za organizirani kriminal, s njoj poznatim drugim osobama, od početka 2008. godine do 15. jula 2009. godine u namjeri pribavljanja imovinske koristi organizirano prebacivala državljane iz Albanije i s Kosova na teritoriju Republike Srbije, BiH, Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a potom u zemlje zapadne Evrope.

Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: