{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Admira Mustafagić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi

F
11.1.2011. u 12:16
0
0
Admira Mustafagić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi
0
Admira Mustafagić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi
Optužena Admira Mustafagić (1980.) sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 4. KZ BiH u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba iz člana 189. stav 1. KZ BiH.
Optužena Mustafagić zvana „Mirka“ sklopila je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optužena potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 20. decembra 2010. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženoj Mustafagić kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Predložena kazna u skladu je s ulogom optužene u izvršenju krivičnog djela.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optužena se obavezala pružiti potpuno, pravedno i istinito otkrivanje svih činjenica, okolnosti i pojedinosti za koje je tereti optužnica.

U tom smislu, optužena je saglasna da će na poziv svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH.

Ona istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji joj eventualno odredi Sud BiH.

Mustafagić je optužena da je kao pripadnica grupe za organizirani kriminal, s njoj poznatim drugim osobama, od početka 2008. godine do 15. jula 2009. godine u namjeri pribavljanja imovinske koristi organizirano prebacivala državljane iz Albanije i s Kosova na teritoriju Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a potom u zemlje zapadne Evrope.

Optužena se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju joj na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: