|

Admira Mustafagić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi

Admira Mustafagić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi
0
F
FENA
11.1.2011. u 12:16
0
komentara
0

dijeljenja
Admira Mustafagić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi
Optužena Admira Mustafagić (1980.) sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 4. KZ BiH u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje osoba iz člana 189. stav 1. KZ BiH.
Optužena Mustafagić zvana „Mirka“ sklopila je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optužena potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 20. decembra 2010. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženoj Mustafagić kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Predložena kazna u skladu je s ulogom optužene u izvršenju krivičnog djela.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optužena se obavezala pružiti potpuno, pravedno i istinito otkrivanje svih činjenica, okolnosti i pojedinosti za koje je tereti optužnica.

U tom smislu, optužena je saglasna da će na poziv svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH.

Ona istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji joj eventualno odredi Sud BiH.

Mustafagić je optužena da je kao pripadnica grupe za organizirani kriminal, s njoj poznatim drugim osobama, od početka 2008. godine do 15. jula 2009. godine u namjeri pribavljanja imovinske koristi organizirano prebacivala državljane iz Albanije i s Kosova na teritoriju Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a potom u zemlje zapadne Evrope.

Optužena se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju joj na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćilo je državno tužilaštvo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.