|

Sanela Huseinbašić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi

Sanela Huseinbašić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi
0
F
FENA
11.1.2011. u 10:27
1
komentara
0

dijeljenja
Sanela Huseinbašić sporazumno priznala krivicu za krijumčarenje ljudi
Optužena Sanela Huseinbašić (1973.) sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 4. u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. Krivičnog zakona BiH.
Optužena Huseinbašić sklopila je sporazum o priznanju krivice s tužiocem Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optužena potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje spomenutog krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 30. decembra 2010. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su, da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženoj Huseinbašić kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Predložena kazna u skladu je s ulogom optužene u izvršenju krivičnog djela.

Također, potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optužena se obavezala pružiti potpuno, pravedno i istinito otkrivanje svih činjenica, okolnosti i pojedinosti za koje je tereti optužnica.

U tom smislu, optužena je saglasna da će na poziv svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH.

Ona istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koje joj eventualno odredi Sud BiH.

Optužena se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju joj, na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz državnog tužilaštva.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...