{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oktobarski izbori: Dosad prijavljeno 9.567 bh. građana iz inostranstva

A
30.6.2014. u 10:56
1
2
Oktobarski izbori: Dosad prijavljeno 9.567 bh. građana iz inostranstva
1
Oktobarski izbori: Dosad prijavljeno 9.567 bh. građana iz inostranstva
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine do sada je pristiglo 9.567 prijava obrazaca (PRP 1) bh. građana iz inostranstva za glasanje na oktobarskim općim izborima.
Kako je istakla Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a BiH, kao neisporučeno vratilo se 1.266 koverata sa prijavama obrazaca (PRP 2) upućenim na adrese bh. građana koji su glasali na prošlim izborima. 

"Imamo stalne pozive građana i kontaktiranje putem e-maila vezano za prijavu promjene adrese prebivališta u inostranstvu u odnosu na posljednje izbore. Svi oni koji su to uradili, morat će se prijaviti na obrascima PRP 1 za evidentiranje na spisku za glasanje, ukoliko se ne uspije u međuvremenu na njihove nove adrese, tamo gdje se to sazna uputiti PRP 2 obrazac, kao ranijim glasačima", istakla je Pirić.

U skladu sa odredbama Izbornog zakona BiH, do 29. jula u ponoć traje dostavljanje podataka o promjenama u evidenciji raseljenih lica i evidenciji državljana koji glasaju izvan BiH. Isto važi i za određivanje biračke opcije, po entitetima, za birače iz Brčko distrikta BiH. 

CIK BiH će zaključivanje i potvrđivanje konačnog Centralnog biračkog spiska obaviti 28. augusta u ponoć, a 4. septembra će biti objavljen broj birača za svaku izbornu jedinicu. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: