{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto: BiH: Sekularna ili vjerska država?

S
18.11.2011. u 10:17
0
17
Okrugli sto: BiH: Sekularna ili vjerska država?
0
Okrugli sto: BiH: Sekularna ili vjerska država?
Filozofski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 22. novembra bit će održan okrugli sto na temu Bosna i Hercegovina: Sekularna ili Vjerska država.
Uvodničari će biti Ivo Komšić, Dino Abazović, Emir Suljagić, Nerzuk Ćurak, Hilmo Neimarlija, Esad Zgodić, Adnan Silajdžić, Anto Čosić, Fikret Karčić, Ugo Vlaisavljević, Mile Babić, Dubravko Lovrenović, Luka Markešić i Salih Fočo.

Na okruglom stolu će neki od vodećih bh. intelektualaca u društvenim i humanističkim znanostima, državni djelatnici i teolozi kroz navedene topike razmotriti političke i socijalne konsekvence djelovanja različitih tendencija u bosanskohercegovačkom društvu: tendencija klerikalizacije i negativne sekularizacije, islamizacije i islamofobije, kristijanizacije i kristofobije, isključivosti i konfrontiranja svjetonazora, upotrebe vjerskih i religijskih simbola u postkomunističkom i postsocijalističkom društvu, izjednačavanja religijskog/vjerskog identiteta sa nacionalnim/etničkim identitetom, etno-nacionalne izolacije i integracije bh. društva u evropske okvire.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: