|

Okrugli sto: BiH: Sekularna ili vjerska država?

Okrugli sto: BiH: Sekularna ili vjerska država?
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2011. u 10:17
17
komentara
0

dijeljenja
Okrugli sto: BiH: Sekularna ili vjerska država? Filozofski fakultet u Sarajevu (Foto: Sarajevo-x.com)
Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 22. novembra bit će održan okrugli sto na temu Bosna i Hercegovina: Sekularna ili Vjerska država.
Uvodničari će biti Ivo Komšić, Dino Abazović, Emir Suljagić, Nerzuk Ćurak, Hilmo Neimarlija, Esad Zgodić, Adnan Silajdžić, Anto Čosić, Fikret Karčić, Ugo Vlaisavljević, Mile Babić, Dubravko Lovrenović, Luka Markešić i Salih Fočo.

Na okruglom stolu će neki od vodećih bh. intelektualaca u društvenim i humanističkim znanostima, državni djelatnici i teolozi kroz navedene topike razmotriti političke i socijalne konsekvence djelovanja različitih tendencija u bosanskohercegovačkom društvu: tendencija klerikalizacije i negativne sekularizacije, islamizacije i islamofobije, kristijanizacije i kristofobije, isključivosti i konfrontiranja svjetonazora, upotrebe vjerskih i religijskih simbola u postkomunističkom i postsocijalističkom društvu, izjednačavanja religijskog/vjerskog identiteta sa nacionalnim/etničkim identitetom, etno-nacionalne izolacije i integracije bh. društva u evropske okvire.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...