{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okončani radovi u Pehlivanuši

23.5.2013. u 14:48
0
0
Okončani radovi u Pehlivanuši
0
Kako je to bilo predviđeno projektom, 16. maja okončani su radovi na sanaciji Ulice Pehlivanuša (Mjesna zajednica ''Mejtaš-Bjelave'') i to na dionici dugoj 410 metara koja se prostire od broja 6 do raskrsnice sa Ulicom Zaima Šarca.


Projekt je finansirala Općina Centar sa iznosom 120.500 KM. Tokom sanacije ove saobraćajnice, radnici su uklonili stari sloj asfalta i oštećene podloge duž saobraćajnice i trotoara.

Nakon toga su postavili 357 metara novih betonskih ivičnjaka i ponovo presložili 550 metara postojećih neoštećenih kamenih ivičnjaka. Za nesmetan prilaz stambenim objektima kao i za neometanu komunikaciju za invalidna lica postavljani su i tzv. "položeni" ivičnjaci. Pošto uski dijelovi trotoara nisu mogli biti asfaltirani, tu je urađeno betoniranje dok su ostali, širi dijelovi asfaltirani. Radnici su uradili nivelaciju 76 šibera za vodu, 19 šahtova i 18 rešetki te su, umjesto oštećenih, ugradili tri nove rešetke za prikupljanje oborinskih voda kao i jedan šiber. Na kraju radova su postavili 1.600 m2 novog asfalta duž saobraćajnice.Pomenuti projekt se realizuje na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar, koji su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Selim Babić, direktor komunalnog preduzeća "Rad" koje izvodi radove. Elaborat sanacije Ulice Pehlivanuša sačinio je Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, a za nadzor projekta zadužena je firma "Energoinvest" d.d. Sarajevo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: