{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okončan štrajk glađu bivših uposlenica Borca

A
Anadolija
8.10.2013. u 13:22
7
8
Okončan štrajk glađu bivših uposlenica Borca
7
Okončan štrajk glađu bivših uposlenica Borca
Bivše radnice Tvornice konfekcije Borac (Foto: Anadolija)
Okončan je štrajk glađu bivših uposlenica firme Borac Zenica ispred zgrade Suda Bosne i Hercegovine, javlja agencija Anadolija.
Predstavnica bivših radnica Ifeta Hajdarević potvrdila je da je na sastanku sa šefom Odjela za privredni kriminal Suda BiH Božom Mihajlovićem rečeno da je njihov predmet prebačen na Kantonalni sud u Zenici.

"Idemo dalje. Mi smo jučer svojim prisustvom ponukali Tužilaštvo BiH da donese bilo kakvu odluku. Odluka je donesena, da se to prebaci na Tužilaštvo u Zenicu. Oni su to poslali našem advokatu Faruku Balijagiću, pa ćemo sačekati da vidimo i šta u dopisu piše", rekla je Hajdarević.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija


Bivše uposlenice firme Borac nastavit će borbu za svoja prava pravnim putem, dodala je Hajdarević. Ona je izrazila uvjerenje da je dolazak u Sarajevo vrijedio, jer su dobile informacije o svom slučaju.

Oko 50 bivših uposlenica nekadašnjeg bh. tekstilnog giganta Borca okupilo se jučer popodne na travnjaku pred zgradom Suda BiH, kako bi štrajkom glađu tražile svoja prava. Nakon noći provedene na otvorenom, danas će se vratiti svojim kućama.

Nekadašnji bosanskohercegovački tekstilni gigant Borac otišao je pod stečaj prije četiri godine, kada je bez posla ostalo oko 200 uposlenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: