Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nista novo nije rekao. znamo probleme, dajte ideje za rjesenje. svako se bavi dijagnostikom, niko rjesenjima.
*rekla
Rjesenje je da studenti dignu guzice iz kafice i naprave demonstracije. Ovo se tice iskljucivo studenata i nece sigurno ni jedan politicar ili neka organizacija da se bore za studente ako nece oni sami.
Kada pricamo o nivou znanja koji se stekne na UNSA, onda je to duga prica. Sada se moze reci, pa dolaze studenti iz srednjih (a u njih iz osnovnih) skola sa malim nivoom znanja, pa tako ispade da nije do njih sto studenti ne steknu dovoljno znanje, ali ko je obrazovao one koji predaju u srednjim i osnovnim skolama, pretezno UNSA... Jos jedan problem je bolonja koja se ni u kom slucaju ne provodi kako treba; konkretan primjer,7 sedmica idete na predavanja, radite projektne, zadace, razne testove i slicno, a onda u 8. sedmici, tacnije u njenih 5 radnih dana imate 6 ispita. Pitanje je kako dati ispit na nekom nivou, kada ga rijetko ko, ili niko ne moze spremiti za to vrijeme (a ukupni broj rokova je max 3). Slijedeci problem je djelimicno lose placeni profesori, ili bolje receno asistenti, ljudi koji se skoluju cijeli zivot i to da bi postao asistent mora biti vise nego dobar student (necemo pricati sada o drugim opcijama, krvno srodstvo i sl), i onda imaju mizernu platu.
Ovo je tipicni tekst u kojem neke osoba prica o necemu, samo onako da bi pricala. Procitas, zapne ti za oko za par rijeci, a u biti nista procitao nisi, osim pedeset nekih novinarsko-politickih fraza koje je asistentica upotrijebila u svakoj jeb*enoj recenici. Ima problema, naravno da ima, ali wtf?
Vlada KS treba da preuzme odgovornost prema UNSA, a ne da uzima novac od istog i dotura propalim Toplanama i GRAS-u. Usuprotnom nema ništa od jeftinog i besplatnog studiranja.
Vlada KS treba da preuzme odgovornost prema UNSA, a ne da uzima novac od istog i dotura propalim Toplanama i GRAS-u. U suprotnom nema ništa od jeftinog i besplatnog studiranja.
Za ocekivati je da se skolarina poveca kada profesorima kasne plate na Elektrotehnici i Ekonomiji. Jeli slucajnost da je na oba Lagumdzija?
ako sa titulom prof.dr. nije uspio da zaradi novac van fakulteta, nek se ubije...
Svi mi ovo sve vec znamo... Sramota je velika da su profesori politicki postavljani... Treba napomenuti primjer Lucica sa pravnom fakulteta u Sarajevu, koji vec godinama sije strah na fakultetu i obara studente kako se njemu cejfne, koliko je on jak i koliko je ustvari njegova politicka pozadina snazna, govori i cinjenica da mu nije dokazana umjesanost u sex skandal (iskoristavanje studentica), zasta postoje cisti dokazi... Studenti ustanite svi zajedno!
Od svih profesora UNSA ti naso bas LUCICA kao primjer negativnosti?? Lucic je prika moj STRUCNJAK koji trezi ZNANJE I AKO znas, POLOZICES 100% (ja sam zivi dokaz, izlazio sam ukupno 8 puta, al fakat 6 puta nisam imao POJMA) ... Sto se tice njegovih ljudskih vrlina i mana, NE POZNAJEM PRIVATNO profesora da bih mogao donositi sud, ali znam da su sve djevojke koje NAUCE polozile bez problema Rimsko pravo, a o navodnom "sex ISKORISTAVANJU" studentica trebaju se pozabaviti institucije koje su debelo placene za taj posao
mi smo generalno u qrcu a problem te teme pokusavamo zamaskirati u pricu o vjerskoj rasnoj ovakoj onakoj netrpeljivosti i onda jos vise tonemo umjesto da pokusamo isplivati iz krize, imamo zemlju, resurse, znanje... i na kraju idiote s kojimam cemo dohvatiiti dno..
Vlada KS treba da preuzme odgovornost prema UNSA, a ne da uzima novac od istog i dotura propalim Toplanama i GRAS-u. U suprotnom nema ništa od jeftinog i besplatnog studiranja.