Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da mi jedno dva mjeseca biti Inzko, da malo mozak odmorim i zaradim keša koliko sam u zadnjih 20 godina.
VAMA DOLE U BOSNI NIKO VISE NE MERE POMOC PS PRIJE MJESEC DANA MOJ BABO POSLUDIO 2000 FRANAKA JEDNOM NASEM COVJEKU,OVAJ MU SE VISE NE JAVLJA IZGLEDA DA JE NAPUSTIO SVICU..STA RECI? BABO JE BIO U PRAVU STO MI OD MALENA NIJE DAO DA SE DRUZIM SA JUGOSIMA MENE JE STID STO MI JE BABO IZ BOSNE SELAM IZ ZÜRICH
Inzko je vrlo zabrinut
zaprditibabo, al' bez sramote
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
R V I = C Z R = C I Obavjestavamo Vijece ministara i sve vlasti u BiH na obavezu primjene KONVENCIJA O PRAVIMA OSOBA S INVALIDITETOM. Koju nesprovode i ignorisu u svakome segmentu. STOP NACIZMU I FASIZMU KOJI PROVODITE. Ako ste zagubili dokument evo vam primjerak. Hvala. www​.mhrr.gov.ba/pdf/konvencija_bos.pdf
NAJ BOLJI TITIN IZBORNI SISTEM, ĆORAVA KUTIJA, POSMATRAČ ISPOD STOLA
sto INzko ne uvedete Dom naroda u Rs a ne Vijece naroda ..... i da ima sire ovlasti da s estite prvaa nesrba, OK je uvodjenje nekog sustava koji ce garantirati pravilnu raspodjelu ALI j ecinjenica da je kmecanje covica i ponavljanje kao GEBELS svakid an o izbornom zakonu urodilo plodom, uvukao je drzavu i sve u to ... i na kraju ce stradati u tome bolesnjaci jer ne razmisljaju
Opće je poznato da princip konstitutivnosti svoje porijeklo vodi iz sovjetske pravno-političke prakse, odnosno koncepta narodne demokratije koji je u suštoj suprotnosti sa temeljnim principima i vrijednostima zapadno-evropskih država i njihovim pravnim i političkim sistemima,
..., i to je više puta, od strane različitih faktora, ponovljeno, u posljednjih godinu dana. Međutim, ono što je malo poznato, jeste da je Evropski sud za ljudska prava u predmetu ZORNIĆ protiv BOSNE I HERCEGOVINE, termin "konstitutivnih naroda" označio kao posljedicu genocida i etničkog čišćenja na kojeg je bilo neophodno pristati kako bi se osigurao mir.
...Naime, to doslovno stoji u tački 43. presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Zornić; "U presudi Sejdić i Finci Sud je primijetio da je u vrijeme kada su donesene sporne ustavne odredbe na terenu došlo do vrlo krhkog primirja, te da je cilj tih odredbi bio da se zaustavi brutalni sukob obilježen genocidom i „etničkim čišćenjem“ (vidi ibid., tačka 45).
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
K'o u Americi jel' de? Narod glasa za jedno elektori izaberu drugo. Fala ti Inzko.
Doduše kako narod ovdje glasa....
Početak sloma unutirastičkog hegemonizma! Puca Bosna kao trula fosna!
DA PODSJETIM- Tribunal u Hagu i njegov nasljednik Mehanizam za međunarodne sudove imaju značajnu obavezu u borbi protiv poricanja genocida i revizionizma. Prije ravno 17 godina Klod Žorda (Claude Jorda), tadašnji predsjednik Tribunala u Hagu rekao je: „...Kroz uspostavljanje prave istine, na osnovu koje se društvo može graditi, Međunarodni sud mora spriječiti sve historijske revizionizme“.
...Njegov nasljednik, predsjednik Međunarodnog suda u Hagu Karmel Agius (Carlem Agius) je objasnio u julu 2015. godine da je Tribunal u Hagu pravosudni način borbe protiv revizionizma: „Pravila dokazivanja koja se koriste u sudskim postupcima, kao i zahtjev da se presude temelje na provjerenim činjenicama izvan razumne sumnje, neizostavni su dio u kreiranju legitimiteta i otežavaju društvu da se upušta u svoje fantazije poricanja.
...Tribunal je zatražio javno priznavanje žrtava i otkrivanje istine. „To je temeljni alat za borbu protiv poricanja zločina i revizionizma“, rekao je predsjednik suda Karmel Agius. O tom srpsko-hrvatskom poricanju zločina i genocida javno je govorio i glavni tužilac Međunarodnog suda Serž Bramerc (Serge Brammertz): „Negiranje zločina nikada neće biti prihvaćeno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vi iz EU ste najveci krivci za ovakvo stanje.LICIMURI !!!
gosp.Incko DA li bilo kojem bjelosvjetskom političaru pada na pamet DA predloži (a OSTALI usvoje) normalno uređenu BiH. Dokle vise expermenti and BiH.
Probudila se mumija, šta je reći?
OHR ne radi nista vec dugi niz godina kako bi pomogao gradjanima ove drzave da postanu demokratsko drustvo bez diskriminacije,segregacije,aparthejda...BiH gradjani vec punih 23 godine GREBU NOKTIMA BETONSKI ZID DEBLJINE 1 METRA ZVANI DAYTONSKI SPORAZUM KAKO BI SE DOMOGLI DEMOKRATSKOG UREDJENJA OVE DRZAVE. Ma sram vas bilo lazni demokrati Nigel F vam je sve rekao sto vas sleduje. Sram bilo i nase predstavnike BiH sto nemaju damu kao Nigel da vam isto kazu sta vas slijeduje po pitanju BiH
...I vaseg ucesca u istoj.
Znači šipak za jedan čovek, jedan glas!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Za 8. Mart sastale se Slovenka, Hrvatica i Bosanka, te pričaju što je koja dobila za 8. Mart, pa krene Slovenka: - "Ja sam od svoga dobila zlatni lančić sa pločicom, na kojoj piše Zlatarna Celje!". - "Meni je moj donio veliki buket cvijeća!" - kaže Hrvatica, A Bosanka će na to: "Ja sam od mog dobila kooratz!" Na to će ove dvije jednoglasno: "I onda kažu, Bosanci glupi ljudi, a svojim ženama daju najbolji poklon!"............
Bosanci jesu najbolji ljudi u sustini i najvise paze i postuju svoje zene ,Ja sam na nase Bosance ponosna. Ima tu nekih ljudskih izroda al su u manjini. Majka je ta koja odgaja djete ,uci ga moralnim vrijednostima...i zene imaju svoju odgovornost koju trebaju prihvatiti kad im djete postane otpad ljudskog roda.
Za 8. Mart sastale se Slovenka, Hrvatica i Bosanka, te pričaju što je koja dobila za 8. Mart, pa krene Slovenka: - "Ja sam od svoga dobila zlatni lančić sa pločicom, na kojoj piše Zlatarna Celje!". - "Meni je moj donio veliki buket cvijeća!" - kaže Hrvatica, A Bosanka će na to: "Ja sam od mog dobila koortz!" Na to će ove dvije jednoglasno: "I onda kažu, Bosanci glupi ljudi, a svojim ženama daju najbolji poklon!"
...dobra dis1 😀
Za 8. Mart sastale se Slovenka, Hrvatica i Bosanka, te pričaju što je koja dobila za 8. Mart, pa krene Slovenka: - "Ja sam od svoga dobila zlatni lančić sa pločicom, na kojoj piše Zlatarna Celje!". - "Meni je moj donio veliki buket cvijeća!" - kaže Hrvatica, A Bosanka će na to: "Ja sam od mog dobila kooratz!" Na to će ove dvije jednoglasno: "I onda kažu, Bosanci glupi ljudi, a svojim ženama daju najbolji poklon!"