Komentari (266)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogli bi mi malo i svoj prag da očistimo a to što radi Dodik neka se za to brinu njegovi. Imamo mi koliko hoćeš Dodika, počevši od Harisa pa do svih onih koji su od kradenih para napravili karijere po Bosni! Ja sam Sarajlija ali glupan nisam da me iko nagovara protiv Srba i Hrvata sa kojim trebam da živim u istoj državi! Ne lajte i ne govorite prostote ako na sebe i svoje dobro mislite!
Odgovori mi na mail !
Hehehe, nisam ! Nemoj tako ,gdje je tu romantika?A mjesecina ,zvjezde...malo kise ispod starog oluka ,i to ?Mada ni gabariti nisu problem. Ali nisam ja taj .Ja spadam u ljude koji misle ,da su zene nesto najljepse sto je Bog stvorio.I tebe svakako!
@Srbin! da ti nisi i onaj 18cm sto mi je pisao:)?
He,he...anakonda,mislim da je iza tog \'\'simaticnog\'\' nika simpaticna djevojka . A to sto kazes da bi se udala za mene .ipak govori ,da nije rjec o bolesnoj naci nastrojenoj osobi . Kako god , bilo bi mi zanimljivo \'\'probjeliti \'\'koju negdje uz kafu i npr. kuhano vino ,hladniji su dani. Mozda bi pricali i o kojecemu drugom ,univerzalnijem . Znas i ja sam dijete mjesovitog braka...Otac mi je musko majka mi je zensko . Javio sam ti se na mail , pa ti vidi...
@srbin!! Predji na moju stranu, prihvati moje stavove i evo udacu se za tebe:)
...jos veci pozdrav, za sve ,,sestre,, muslimanke !!!
Pozdrav za mog brata muslimana! Ja sam siguran da se pravi vjernici mogu u svemu razumjeti, jer u suštini koncept nam je isti! Za razliku od ovih nacionalist! Gade mi se! Politika je pokvarila i promjenila suštinu svake religije! Nadam se da se slažemo u ovom! Veliki pozdrav za sve muslimane !:-)
JA DEBIIILAAAAAAA MAJKO MOJA, O CEMU BI OVAJ CLANAK?
Pa vidiš, brate Kršćanine, u pravu si za svo meso. Ono je podložno bolestima, pa je tako Allah zabranio svinjetinu kao najkvarljiviju, i + još iz nekih razloga koje zna samo Bog, a sigurno je to za naše dobro. Mi te razloge ne znamo, ali sam siguran da postoje. Također, Bog u Kur\'anu ne preporučuje jedenje nikakvog mesa, jer se mora dobro paziti (krv iscijediti, strvine ili već crknute životinje ne jesti, i još mnogo toga). Za Bibliju još neke detalje ne znam, ali čitam dosta toga svakodnevno, pa ne bih volio da nešto krivo kažem. Naravno da svinjetina nije \"problem svih problema\", ček štaviše, muslimanima se NAREĐUJE jedenje svinjetine, u slučaju da nema ništa drugo za jelo, ili u zarobljeništvu, ili ako ga neko natjera silom. I islam ima kao vjera svoj problem, jedan i veliki, problem TUMAČENJA VJERE. Ja ću navesti samo dva kontraverzna tumačenja, a to su: - problem odijevanja žena, i - problem samoubica \"za vjeru\". Mada je u Kur\'anu STROGO NAREĐENO da se žene pristojno odijevaju i da pokriju samo stidne dijelove tijela, a \"prirodno otkrivene dijelove\" (vjerovatno lice, ruke i kosu) da otkriju, našlo se nekoliko neprijatelja islama koji tumače da se žene moraju zamotavati u vreće, što se kosi sa TEMELJIMA islama i pravde. - A drugi problem je problem SAMOUBICA koji ginu \"za vjeru\", a islam NAJSTROŽIJE ZABRANJUJE SAMOUBISTVO! Također, Bog strogo zabranjuje svako pretjerivanje, pa tako i pretjerivanje u vjeri, tj. u islamu. Vidiš Kršćanine, brate, da ja od istine ne bježim, jer od nje niko nikad nije pobjegao. Ja samo molim Allaha da me obdari ISTINOM, da ne učinim nikome nepravdu, jer Allah je Pravedan i Milostiv.
Najgore je u svemu sto su se ovi nasi Muslimani i muslimani svo od reda barem jednom dobro nakrkali te iste krmetine i sad nam palamude o njenoj stetnosti i prljavosti. U redu, znam da je svinjsko meso zbog postotka masti u sebi podloznije kvarenju i stacioniranju raznih bolesti ALI...............!Sve te dogme i predrasude dolaze iz jednog davnog vremena i iz jednog takvog podneblja (strasno visoke temperature) da je sasvim logicno da se ljudima savjetovalo da se izbjegava svinjsko koje je naravno do tada bilo u upotrebi (bezbroj je dokaza) jer moze biti opasno i pogubno narocito za one koji nisu obazrivi dovoljno. I danas u eri elektronike i hladnjaka i zamrzivaca pa se ponekad desi da se neko meso pokvari ili zarazi samo od sebe ili od nekih drugih namirnica koje drzimo zajedno. Mozete li zamisliti ono vrijeme, nigdje struje, nigdje frizidera za drzanje hrane a temperature paklene i po danju i po noci. Smijesni su mi ovi zatucani vjernici koji se slijepo drze neke \"svete knjige\" a zive u nekim drugim sasvim suprotnim civilizacijama od onih iz kojih potice sva ta \"mudrost\"! One way ticket i ne vracajte se. Cekaju vas rasirenih ruku! I kakav si mi ti vjernik i to jos Musliman a ne mozes da skrijes mrznju i predrasude i covjeka vrijedjas bez ikakva povoda. Jaka ti je vjera u pm!
...nikad nisam rzumio zasto neke religije zabeanjuju pojedinu hranu ...Hajde uredu post i nekako, ali judeizam ne samo da brani , recimo ribe koje nemaju krljust, nego cak odredjuje nacin i ,hajde da kazem ,proceduru ,kako je spravljati. A ovdje ko o cemu, muslimani o svinjetini ! Kao da im je sama sustina religije u tome .Kuda ide ovaj svjet ? Vjerski fanatici ne jedu svinjetinu , a ubijaju neduzne civile svakodnevno .I nadaju se dzenetu ?!
@ Musliman Meni samo smeta tvoje tendenciozno podmetanje \"prave istine\" o bibliji i kršćanstvu! Kažeš da nas poštuješ: \"Mi muslimani poštujemo Issu a.s. (Isusa Hrista) isto kao i Poslanika Muhammeda a.s., poštujemo sve Božije riječi iz Biblije i Torre, ali je svim ljudima svijeta Kur\'an glavna vodilja kroz život ... \" pa zašto nam onda serviraš svoje viđenje svijeta, tačnije religije! Meni recimo ne pada na pamet da ja tebe ubjeđujem kako ti nisi u pravu! Zašto!? E pa zato što te istinski poštujem, tebe i tvoje uvjerenje! TOLERANCIJA je ključna riječ ovde moj muslimanski brate! Kažeš da ti znaš pravu istinu o Isusu, a mi smo svi kao u zabludi! Uredu prezentiraj nam molim te! Ali pazi morat ćeš da mi predočiš kvalitetan naučni dokaz! neću uzeti u obzir nikakav citat iz kur\'ana ili iz nekog drugog tendencioznog kvazi naučnog istraživanja .. Dalje povezuješ bolesti koje se dobijaju konzumaciom svinjskog mesa sa svojim vjerskim razlozima za ne korištenje istog, pa prijatelju moj, postoje brojne bolesti koje se dobijau konzumaciom i drugih vrsta mesa! Evo recimo, bruceloza je recimo danas više rasprostranjena ovde u BIH nego i jedna od navedenih sa tvoje liste ... po toj logici nebi trebali jesti iz vjerskih razloga ni jednu vrstu mesa. Ali evo za tebe jedan zadatak! Prouči socialno-naučnu teoriju o zabranama korištenja određenih vrsat mesa u pojedinim zajednicama! Vjerujm, ako si imalo pametan, imaće ti smisla! Ne brini se ti za mene, ja sam sebe već dovoljno potkovao znanjem, na tebe je red da učiniš isto! Mir s\'tobom
Kao prvo, Kršćanine, ja te ne vrijeđam. Ti si sam reko da luduješ za svinjama, pa rekoh da ti kako ugodim ;) Šalu na stranu. Ja tebe Kršćanine i sve kršćane i ostale vjere PRIHVATAM 100% kao nešto što postoji po Božijoj volji, a sve što postoji po Božijoj volji, ja ne smijem mrziti. Koja je svrha našeg postojanja, saznaćemo akoBogda, kad to Bog odredi. Svi smo mi PRAH u Svemiru. Ja sam samo iznio MOJE mišljenje, na koje imam 100% pravo, isto kao i ti na svoje. Ja sam svoje mišljenje potkrijepio ARGUMENTIMA i ČINJENICAMA iz svetih knjiga (Božijih kitaba) Kur\'ana, Biblije i Torre, a te moje 100% ARGUMENTE (navode) nije teško provjeriti. Jedući svinjetinu, ti se moj Kršćanine proturiječiš VLASTITOJ vjeri. I nehotice, sam si našao suštinu problema. Svinjski DNK jeste sličan ljudskom, a to je još razlog + da se ne jede svinjsko meso, jer nećemo valjda jesti sami sebe ko ljudožderi ;) I molim te, kakve veze ima šta su jeli moji i tvoji preci?? Pa jel to znači da se trebamo vratiti u doba prije Isse a.s. (Isusa Hrista), pa biti bezBožnici i nevjernici?? Po tvojoj priči, ako je moj djed bio budala ili ubica, moram to biti i ja?? Mi muslimani poštujemo Issu a.s. (Isusa Hrista) isto kao i Poslanika Muhammeda a.s., poštujemo sve Božije riječi iz Biblije i Torre, ali je svim ljudima svijeta Kur\'an glavna vodilja kroz život, jer NIJEDNA RIJEČ Kur\'ana NIJE PROMIJENJENA od njegove objave, do danas. PS. Idi čovječe i ISTRAŽUJ, ČITAJ, UČI!!! Nemoj vjerovat nekim bezveznjakovićima koji samo laprdaju BEZ argumenata i dokaza. Sam se uvjeri šta je prava istina. Uporedi malo Kur\'an, Bibliju i Torru. Pogledaj koliko je kontraverzi današnjih verzija Biblije sa \"temeljima hrišćanskoga učenja. Neke sam već naveo u komentarima, a ti ako se ne bojiš istine, probaj na internetu naći još mnoge druge kontraverze, iz hrišćanskih, ili bilo kojih izvora, pa sam sebi razluči istinu od laži. Ako Bog dadne.
@Anakondu...damu ! Jebi gaa....! Ovaj tvoj adnan je poceo \'\'kulinarske\'\'...Sto na mene \'\'galamis\'\'...Uvjek sam osjetljiv na zensku galamu...Mego zasto , bas takav nik...Anakonda ? Brrr ! Nemoj jebo te ! nekako odbijas ! A ja bih malo da ti se upucavam , ako dozvolis ? Ko zna?