{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ogorčeni članovi Udruženja "Švicarski franak" protestovali u Banjoj Luci

28.2.2015. u 13:25
132
39
Ogorčeni članovi Udruženja "Švicarski franak" protestovali u Banjoj Luci
132
Članovi udruženja "Švicarski franak" okupili su se danas ispred centrale Hypo Alpe Adria banke u Banjoj Luci i mirnim protestom zatražili do uprave ove banke, ali i od vlasti u RS, da im pomognu da izađu iz velikog finansijskog problema.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predsjednik Udruženja Brane Milošević rekao je kako korisnici ovih kredita osjećaju veliku nepravdu koju je prema njima učinila banka, ali i vlast u RS svojom nebrigom.

"Niko se nije udostojio da nam odgovori, a u veoma smo teškoj situaciji i ne vidimo rješenje ovog našeg problema bez aktivnog učešća vlasti. Ovo je postao socijalni problem. Ako Vlada RS nema osjećaj da su hiljade njenih građana ugrožene, da je došla u pitanje njihova egzistencija, onda ne znam šta nam drugo preostaje nego da se organizujemo i da na takav način izvršimo pritisak i na banku i na vlast", rekao je Milošević.

Iluzorno je, dodao je on, očekivati da će dželat pomoći žrtvi, dodajući da članovi Udruženja više i ne očekuju pomoć banke.

"Tražili smo da se Ministarstvo finansija uključi u rješavanje ovog problema. U Udruženju postoji član koji je digao 450.000 maraka, a sada vraća 600.000 maraka. Pa gdje to ima? Tražit ćemo od banke da nam dokaže da se zadužila u francima. Znamo da ćemo na kraju dobiti ovaj spor, a ako treba ići ćemo i do Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu", istakao je Milošević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: