{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ogorčeni članovi Udruženja "Švicarski franak" protestovali u Banjoj Luci

28.2.2015. u 13:25
132
39
Ogorčeni članovi Udruženja "Švicarski franak" protestovali u Banjoj Luci
132
Članovi udruženja "Švicarski franak" okupili su se danas ispred centrale Hypo Alpe Adria banke u Banjoj Luci i mirnim protestom zatražili do uprave ove banke, ali i od vlasti u RS, da im pomognu da izađu iz velikog finansijskog problema.
Predsjednik Udruženja Brane Milošević rekao je kako korisnici ovih kredita osjećaju veliku nepravdu koju je prema njima učinila banka, ali i vlast u RS svojom nebrigom.

"Niko se nije udostojio da nam odgovori, a u veoma smo teškoj situaciji i ne vidimo rješenje ovog našeg problema bez aktivnog učešća vlasti. Ovo je postao socijalni problem. Ako Vlada RS nema osjećaj da su hiljade njenih građana ugrožene, da je došla u pitanje njihova egzistencija, onda ne znam šta nam drugo preostaje nego da se organizujemo i da na takav način izvršimo pritisak i na banku i na vlast", rekao je Milošević.

Iluzorno je, dodao je on, očekivati da će dželat pomoći žrtvi, dodajući da članovi Udruženja više i ne očekuju pomoć banke.

"Tražili smo da se Ministarstvo finansija uključi u rješavanje ovog problema. U Udruženju postoji član koji je digao 450.000 maraka, a sada vraća 600.000 maraka. Pa gdje to ima? Tražit ćemo od banke da nam dokaže da se zadužila u francima. Znamo da ćemo na kraju dobiti ovaj spor, a ako treba ići ćemo i do Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu", istakao je Milošević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: