BiH
0

Ognjen Tadić predsjedavajući Doma naroda BiH

SRNA
Ognjen Tadić
Ognjen Tadić
U rukovodećoj fotelji Doma naroda parlamenta BiH iz RS sasvim sigurno sjediće Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS, dok će funkciju člana Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH najvjerovatnije ponovo zauzeti Milorad Živković, poslanik iz SNSD-a, piše sutrašnji "Fokus".

Pošto je Tadić jedini delegat iz SDS-a, on će, shodno platformi SDS-a i SNSD-a, biti član Kolegijuma Doma naroda parlamenta BiH. Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nedavno je rekao da se ova stranka dogovorila sa SDS-om o rukovodstvu u parlamentu BiH.

"Dogovorili smo se da član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bude iz SNSD-a, a u Domu naroda iz SDS-a. Tačno se zna i koji su to ljudi. Kada se to odredi u Federaciji BiH možemo pristupiti formiranju vlasti na nivou BiH" - istakao je Dodik.

Dragan Ćuzulan, generalni sekretar SDS-a, potvrdio je da ova stranka ima dogovor sa SNSD-om da njihov kadar bude član Kolegijuma Doma naroda.

"Ognjen Tadić je jedini član SDS-a u Domu naroda, tako da je naš kandidat za tu funkciju", naveo  je Ćuzulan.

Dragutin Rodić, delegat DNS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da će podržati dogovor koji su postigli SNSD i SDS.

"Platforma ovih stranaka je dobar dokument, koji definiše osnovne pravce djelovanja u zajedničkim organima u BiH. DNS i ja nastojaćemo da realizujemo sve ono što je u interesu RS, a ovaj dogovor koji je postignut između SNSD-a i SDS-a mi ćemo podržati",  rekao je Rodić.
Dušanka Majkić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, smatra da ne postoji razlog da Milorad Živković ponovo ne bude u rukovodstvu Predstavničkog doma.

"Smatram da je logično da to ponovo bude Živković, jer je on već bio u rukovodstvu u prethodnom mandatu i nema razloga da ne nastavi s tim poslom", dodala  je Majkićeva. 

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je rezultate posrednih izbora za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.