Istražne radnje
0

Oglasilo se Tužilaštvo HNK: Šta je do sada urađeno povodom napada na mladiće u Stocu

V. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasilo se povodom napada na četvoricu mladića u Stocu te su naglasili kako je odmah nakon napada pokrenuta istraga.
Glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič pojasnila je kako je odmah po saznanju za napad tužlac službenicima MUP-a HNK naložio obavljanje uviđaja i izuzimanja svih tragova kao i izuzimanje svih videonadzora koji bi mogli poslužiti identifikaciji napadača i vozila koje su koristili.

"Također, naloženo je da se poduzmu sve mjere i radnje na identificiranju počinitelja ovih kaznenih djela. Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK su dana 9.4.2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Također, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu sa kritičnim događajem", saopćeno je.

Na kraju, naglašeno je kako će se i u narednim danima nastaviti sve istražne radnje na rasvjetljavanju ovog slučaja.

"Službenici MUP-a HNK pod nadzorom Tužiteljstva HNK nastavljaju sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, te procesuiranja počinitelja", zaključili su.