{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oduzet razna tehnička roba vrijedna 100.000 KM

F
17.7.2013. u 12:59
0
0
Oduzet razna tehnička roba vrijedna 100.000 KM
0
Oduzet razna tehnička roba vrijedna 100.000 KM
Zgrada UIO-a
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području regionalnog centra Banja Luka privremeno su oduzeli raznu tehničku robu, koja se nezakonito prodavala na pijacama u Banjoj Luci i Prijedoru.
Ukupna tržišna vrijednosti privremeno oduzete robe je 100.000 KM, saopćeno je iz UIOBiH.

Na osnovu prikupljenih informacija i obavještajnih podataka o nelegalnoj prodaji robe, ovlašteni službenici Odsjeka za provođenje i poštivanje carinskih i poreskih zakonskih propisa u regionalnom centru UIO u Banjoj Luci, uz asistenciju policijskih službenika CJB Banja Luka, izvršili su provjere poslovanja kod nekoliko obveznika na autopijaci Banja Luka i pijacama „Močvara“ i „Vilaco“ u Prijedoru.

Tom prilikom je pronađena razna tehnička roba stranog porijekla za koju nije postojala dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je nad istom proveden carinski postupak i da su plaćene uvozne dažbine.

Radi se o raznim električnim predmetima, kao što su dijelovi za klima uređaje, frižidere, veš mašine i slično, te boce sa plinom – freonom, za koje je potrebno pribaviti posebne dozvole za uvoz u BiH i njihovo skladištenje.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 100.000 KM, a protiv odgovornih osoba kod kojih su utvrđene nepravilnosti bit će pokrenuti odgovarajući zakonski postupci pred nadležnim pravosudnim organima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: