{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana velika ekološka akcija čišćenja Bune i Bunice

F
4.8.2012. u 19:40
0
6
Održana velika ekološka akcija čišćenja Bune i Bunice
0
U organizaciji Sportsko-ekološke udruge Hercegovina (SEUH) danas je održana ekološka akcija čišćenja rijeka Bune i Bunice.
Tridesetak ronilaca i instruktora iz BiH, zemalja regije i Evropske unije te mnogobrojnih građana Mostara i naselja Buna odazvalo se pozivu Udruge i uz sve napore uspjeli su očistiti veliki dio planiranog područja.

"Na ovu akciju odlučili smo se jer smo svijesni u kakvom se ekološkom stanju nalazi Sportsko-rekreacijski centar Buna, odnosno priobalja rijeka Bunice i Bune. Želimo vratiti ovom prostoru stari sjaj te učiniti da on bude ono što je nekada bio, a to je poželjno mjesto za odmor i rekreaciju", istaknuo je predsjednik SEUH-a Zoran Trninić.

Svojim prisustvom akciju je podržao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je izrazio zahvalnost Sportsko-ekološkoj udruzi Hercegovina na odličnoj ideji.

"Grad Mostar podupire svaku ekološku akciju, svaku inicijativu u pogledu očuvanja okoliša i ekologije. Nadamo se da će u skorije vrijeme biti još više ovakvih i sličnih akcija i inicijativa", poručio je Bešlić.

Ekološku akciju, između ostalih, podržao je i predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak, koji je i jedan od sudionika akcije.

SEUH Mostar će u skorije vrijeme organizirati slične ekološke akcije te će formirati sportske sekcije za koje se ukaže interes, s naglaskom na one sekcije koje su vezane uz sportove na vodi. U suradnji sa sveučilišnim profesorima, planirano je i organiziranje javnih tribina vezanih za teme koje se odnose na ekologiju i okoliš, saopćeno je iz te sportsko-ekološke udruge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: