"Ne želimo deponiju smeća"
0

Mladi organizirali akciju čišćenja izletišta Buna

FENA
Forum mladih SDP-a Mostara jutros je započeo akciju čišćenja zapuštenog izletište na rijeci Buni u Mostaru.

Naime, najveći problem za kupače koji i dalje u velikom broju dolaze na Bunu je upravo velika količina smeća na izletištu koja, osim što predstavlja mogućnost nastanka zaraznih bolesti, stvara i jako ružnu sliku o inače prekrasnoj prirodi Bune.

"Cilj nam je bio ukazati na katostrofalno stanje u kojem se ovo gradsko izletište nalazi. Svjesni smo da većina građana ne može sebi priuštiti odlazak na more pa čak ni na gradski bazen, a Buna je dar prirode koji nebrigom gradskih vlasti danas više liči na deponij nego na izletište", kazao je potpredsjednik mostarskog Foruma mladih SDP-a BiH Nino Zelenika.

Prema njegovim riječima, u svakoj uređenoj europskoj zemlji izletište poput Bune bilo bi krcato domaćim i inozemnim izletnicima.

"Da gradski oci imaju imalo vizionarskog duha, kao što nemaju, postojala bi biciklistička staza od Mostara do Bune, parking za bicikle na Buni, tuševi, kabine za presvlačenje, restorani, suvenirnice, sportski tereni, trim-staze, i sl. Toliko toga se može učiniti s Bunom, a deponija sigurno nije jedna od opcija", naglasio je Zelenika.

Akciji čišćenja izletišta Buna, koja će trajati do večeras, pored mladih aktivista mostarskog SDP-a, pridružili su se i članovi nevladine organizacije "Novi Val" iz Blagaja, članovi foruma mladih SDP-a iz Stoca, te građani.

Također, akciji su se pridružili i federalni ministar pravde Zoran Mikulić, zastupnici u federalnom parlamentu Zoran Perić i dr. Selma Jakupović, te ministar privrede HNŽ-a Amer Zagorčić.