Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"BANJALUKA - Bivši visoki funkcioner Stranke demokratske akcije Muhamed Čengić tvrdi da je referendum o nezavisnosti, koji je održan 1. marta 1992. godine, odveo BiH u rat. On je podsjetio da je u Skupštini tadašnje BiH rekao da ne bi trebalo sprovoditi referendum bez pristanka Srba i upozoravao da će u suprotnom to zemlju odvesti u rat. \"Kao što sam govorio tada, tako smatram i danas. Prvi mart 1992. godine datum je kada je počeo rat u BiH\" link; http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Cengic-Da-nije-bilo-referenduma-ne-bi-bilo-ni-rata-130371.html
Pozdrav od državljanina RS, od danas zvanično i na ličnim kartama!!!
1 Mart je objava rata u BiH i nikako ne moze biti dan nezavisnosti jer ga ne prihvata 76% stanovnistva koje je tamo zivjelo do 28- februara 1992.