"Pravda za Hameta"
289

Održana protestna šetnja: Mještani Brijesnice Velike žele istinu o smrti Muhameda Vehabovića

Piše: A. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pod geslom "Pravda za Hameta" danas je u mjestu Brijesnica Velika nadomak Doboj Istoka održan protestni skup građana s kojeg je poručeno da istraga o smrti 27-godišnjeg Muhameda Vehabovića mora biti sprovedena do kraja, a osoba odgovorna za gubitak mladog života izvedena pred lice pravde.

Veliki broj mještana okupio se danas u centru Brijesnice Velike kako bi u mirnoj protestnoj šetnji pružio podršku porodici Vehabović koja traga za konačnom istinom o smrti 27-godišnjeg Muhameda Vehabovića koji je preminuo proteklog petka.

Muhamedova porodica sumnja da je on ubijen, a nalaz obdukcije tijela pokazao je da je smrt nastupila usljed udarca u predjelu glave.

Osoba inicijala N.H. koja se dovodi u vezu s počinjenjem krivičnog djela ubistvo iz nehata danas je predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a nakon detaljnog ispitivanja bit će donesena tužilačka odluka.

Iz Tužilaštva TK danas je za Klix.ba potvrđeno da je iz Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica dostavljen izvještaj s velikim brojem izjava svjedoka koji će biti detaljno ispitan.

Ekipa portala danas je posjetila rodno mjesto Muhameda Vehabovića u kojem i dalje vladaju muk i tišina zbog smrti ovog mladića.

Otac i majka i dalje se nalaze u stanju šoka, a mještani s kojima smo razgovarali imali su samo riječi hvale za ovog 27-godišnjaka.