{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana "Bečka večer", večer solidarnosti i prijateljstva

F
4.6.2014. u 09:23
0
0
Održana "Bečka večer", večer solidarnosti i prijateljstva
0
“Bečka večer” koju po osmi put organizira Compres Sarajevo - Kontaktbiro Grada Beča održana je sinoć u Umjetničkoj galeriji BiH.
Uime Grada Beča prisutne je pozdravila Anica Matzka-Dojder, gradska vijećnica i zastupnica u bečkom Pokrajinskom parlamentu koja je naglasila da je ova večer organizirana zbog situacije u BiH koja je uzrokovana poplavama i klizištima i da ima karakter solidarnosti i prijateljstva dvaju gradova.

Matzka-Dojder je govorila o prvim danima kada su se pojavile poplave u BiH i regionu. Naglasila je da su se prvo organizirale grupe bh. ljudi koji žive u Beču, da se tek onda problem počeo shvatati u Vladi Austrije i da je Grad Beč prvi učinio to da je za žrtve poplava u regionu stavio 400.000 eura pomoći na raspolaganje, od kojih će 200.000 eura biti upotrijebljeno kao akutna pomoć, a ostalih 200.000 eura iskorišteno za obnovu objekata koji su uništeni u poplavama i klizištima, dok je Vlada Austrije za pomoć u Jugoistočnoj Evropi do sada donirala ukupno milion eura.

Na kraju druženja umjetnici iz Beča su najavili postavku izložbe u Sarajevu koja je posvećena 100 godišnjici Prvog svjetskog rata.

Izložba će biti postavljena u Umjetničkoj galeriji i građani će je moći pogledati tokom cijelog ljeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: