{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana akademija povodom Dana šehida

F
10.9.2010. u 19:02
0
0
Održana akademija povodom Dana šehida
0
Održana akademija povodom Dana šehida
Akademija u povodu Dana šehida održana je u petak u Sarajevu u Domu Oružanih snaga i pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.
"Osjećam se ponosnim što smo imali ljude koji su bili spremni dati svoj život za obranu Bosne i Hercegovine. Odbrana BiH je vođena u neviđenim uslovima i zato je žrtva onih koji su branili BiH time veća", istakao je Silajdžić u prigodnom obraćanju.

To je ujedno, kako je dodao, obaveza nama da se na pravi način, ne riječima, nego djelima, brinemo za porodice koje su ostale iza tih ljudi. To nas, prema njegovim riječima, obavezuje da podignemo nivo privrede za šta imamo mogućnosti i resurse.

Na Dan šehida, kako je istaknuto, treba da se sjetimo najzaslužnijih ljudi jer smo u prilici da uživamo blagodeti slobode.

Predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Izet Ganić je u svom obraćanju istakao da boračka populacija, porodice šehida i poginulih boraca do danas nisu ostvarile status koji zaslužuju, a čak su u situaciji da se bore da bi sačuvale ranije stečena prava.

Porodice šehida i pogunulih boraca očekuju dostojanstven i korektan odnos države prema njima, kao i da se njihovoj djeci omogući podrška u školovanju, istaknuto je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: