{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan ulični muzički festival u Prijedoru

S
19.4.2012. u 11:40
0
1
Održan ulični muzički festival u Prijedoru
0
Gostujuća grupa od pedesetak umjetnika pod nazivom "Lijepo živjeti", iz francuskog grada Rennesa, organizovala je sinoć Ulični muzički festival na prijedorskom šetalištu uz podršku domaćina - članova Kulturno-umjetničkog društva "Osman Džafić".
Foto: SRNA
Foto: SRNA

"Cilj nam je bio da dođemo u ovaj grad, radimo sa muzičarima i djecom talentovanom za muziku i crtanje i organizujemo ovaj festival, da se uz muziku, pjesmu i igru približimo jedni drugima. Vidimo da su nas ljudi prihvatili, da pjevaju i igraju sa nama, što i jeste cilj jednog ovakvog umjetničkog događaja", rekao je jedan od gostujućih umjetnika.

U programu su učestvovali duvački orkestar, hor "Bubamara", plesači tradicionalne muzike iz Bretanje, cirkuski umjetnici-žongleri, svirači na harfi, pjevači, te grupa mladih muzičara koji sviraju po svom tijelu.

Neobični performans na otvorenom pratio je veliki broj Prijedorčana svih generacija, a poneki su zapjevali sa učesnicima festivala.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Sekretar KUD-a "Osman Džafić" Alma Semanić rekla je da su se gostima iz Francuske na uličnom fetivalu pridružila djeca iz osnovnih škola "Desanka Maksimović" i "Kozarac".

"Željeli smo da Prijedoru predstavimo nešto što se do sada nije moglo vidjeti na našim ulicama. Naša saradnja počela je još 2006. godine, kada je društvo gostovalo u Francuskoj s ciljem da se povežu dva grada i dva društva, te razmijene i steknu nova isksutva i umjetničke ideje", navela je Semanićeva.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Ona je istakla da su tokom boravka u Prijedoru tri grupe umjetnika organizovale atelje žongliranja, plesa i muzike sa đacima Osnovne škole "Desanka Maksimović" koji su naučili da prave loptice za žongliranje i igraju uz bretanjsku narodnu muziku.

Njihova posjeta, koja je počela 14. aprila, završava se u petak, za kada im domaćini iz KUD "Osman Džafić" priređuju oproštajni koncert.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: