|

Zvanično otvoren 3. Međunarodni dječiji festival folklora "Ilidža"

Zvanično otvoren 3. Međunarodni dječiji festival folklora "Ilidža"
0
Klix.ba
23.6.2012. u 16:08
0
komentara
0

dijeljenja
U petak navečer su djeca iz osam zemalja ( Albanija, Bugarska, Makedonije, Crna Gora, Kipar, Turska, Slovačka i BiH ) puštanjem bijelog jata golubova, u simbol mira, među djecom cijelog Svijeta, zvanično otvorili 3. Međunarodni dječiji festival folklora "Ilidža“.

Bila je to prava čarolija igre, pjesme i običaja, koju ni kratki pljusak kiše nije mogao omesti. Preko 500 mališana u tradicionalnim narodnim kostimima, svoje zemnlje, prodefiliralo je pozornicom, što je oduševilo sve prisutne, koji su popunili ljetnu pozornicu do posljednjeg mjesta.

U kratkom obraćanju Na početku svečanosti, prisutne je u ime načelnika Općine Ilidža, pozdravila pomoćnica načelnika Aida Lušničkić, zatim Sekretar KUD-a Gajret Šefket Ajanović, kao i direktor festivala Džemal Hurić.


Festivalski program vodio je istaknuti voditelj i BH novinar Enver Šadinlija, koji već tri godine, svojom stručnošću i umijećem, vodi program festivala.

Učesnici će za vrijeme svog boravka u našoj zemlji održati još dva koncerta i obići sve značajnije kulturno-historijske spomenike i turističke ljepote Ilidže, Sarajeva i BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.