{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan promotivni skup SDP-a Novi Grad Sarajevo

12.9.2012. u 13:34
0
14
Održan promotivni skup SDP-a Novi Grad Sarajevo
0
Sinoć je u multimedijalnoj Sali Općine Novi Grad Sarajevo održan promotivni skup na kojem su po prvi put predstavljani kandidati i kandidatkinje za Općinsko vijeće i načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Skupu je prisustvovalo više od 1000 građana i članova Socijaldemokratske partije, kao i predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija, potpredsjednik Damir Hadžić i predsjednik KO SDP BiH Sarajevo Fikret Musić.

Kandidat za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo, Aner Šuman se prisutnima obratio sa zlatnom medaljom Paraolimpijskih igara London 2012. u ruci.

"Zlatni momci" su sinoć došli da podrže kandidata za načelnika, jer je on jedan od rijetkih koji je podržao njih prije odlaska u London. U svom govoru Šuman je istakao:


"SDP obnašajući izvršnu i zakonodavnu vlast u Općini Novi Grad, prethodnih godina razvijao je i unapređivao Općinu kroz mnogobrojne projekte i sredstva koja su uložena u infrastrukturu Općine. Uloženo je 20 miliona KM za asfaltiranje nekategorisanih cesta i puteva, te 20 miliona KM na javnu rasvjetu. Obnovljene su 44 parkovske površine, izdvojeno je četiri miliona KM za nadarene učenike i studente, tri miliona KM za boračka udruženja itd. U proteklih 12 godina smo pokazali da znamo, a siguran sam da će i naši građani 07. oktobra to prepoznati i dati povjerenje meni kao načelniku i listi SDP BiH Novi Grad Sarajevo za Općinsko vijeće. SDP BiH Novi Grad Sarajevo ide naprijed sa novim planiranim projektima!"

Kandidatima u Opštini Novi Grad podršku je pružio i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić ukazujući na važnost kontinuiteta dobre lokalne politike: "Ovo je vrijeme koje zahtijeva novu snagu, a tu snagu, siguran sam, ćete imati i sa ovom listom i sa Anerom kao kandidatom za načelnika Opštine Novi Grad."


Prisutnima se obratio i predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija koji je tom prilikom poručio: "Bitno nam je da sutra u Novom Gradu imamo načelnika koji će imati punu podršku Općinskog vijeća. Trebate znati da su ovo izbori i za državu, a ne samo za opštinu. Nije slučajno da čovjek u Banjaluci govori da je došlo vrijeme da se mirno razdružimo, a gospoda iz SDA s kojom se ovdje takmičimo, u ovoj opštini o tome ni riječi. Džabe im, naše vrijeme dolazi, mi idemo naprijed!"

Na sinoćnjem skupu je u redove Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine primljeno i 150 novih članova, saopćeno je iz Općinskog odbora SDP Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: