Predizborni skup SDP-a BiH
0

Živanović: Neću da živim u zajednici u kojoj se glasovi mogu kupiti kao na pijaci

Klix.ba
U sali kulturno-umjetničkog društva "Lola“ sinoć je održan predizborni skup SDP BiH Novo Sarajevo.

Na skupu su predstavljeni kanidat za načelnika SDP BiH Općine Novo Sarajevo Dželaludin Muharemović, nosilac liste za Općinsko vijeće Miroslav Živanović te drugi SDP-ovi kandidati za Općinsko vijeće.

Skup je otvorio i prisutnima se obratio predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Faruk Efendić. Na skupu su prisustvovali i Fikret Musić, predsjednik KO SDP BiH te ministri i poslanici u Vladi Kantona Sarajevo.

"Građani moraju dobiti vlast kakvu zaslužuju. SDP u Novom Sarajevu mora pobijediti i mi naprosto ne možemo prihvatiti da bude drugačije, jer to je jedino ispravno rješenje za dobrobit svih naših sugrađana. Mi smetamo mnogima iz puno razloga. Smetamo zato što želimo da radimo, zato što znamo da radimo, zato što se nismo okoristili nijednog jedinog feninga jer želimo da uložimo sve u ono što smo obećali građanima. Zato je Novo Sarajevo jako važno. Novo Sarajevo neće izgubiti, mi nismo gubitnici“, obratio se prisutnima predsjednik KO SDP BiH Fikret Musić.

Miroslav Živanović, nosilac liste za Općinsko vijeće SDP BiH Novo Sarajevo, istakao je da kandidati poznaju sve probleme Novog Sarajeva, iste one koji su bili aktuelni i 2008. godine.

"Problemi 2008. godine su problemi 2012. godine. To znači nedovoljno rada, znanja, vještina, saradnje, volje, ulaganja, slušanja i razgovora sa građanima. Politika koja je vodila našu zajednicu protekle četiri godine nije rješavala probleme naše zajednice. Ne može ni biti drugačije ako nemate pravi program, ako nemate znanje i vještine, ako nemate tim, ako je snaga o kojoj govore: snaga jednog i to ograničenog. Ja neću da živim u zajednici koja stoji u mjestu, neću da živim u Novom Sarajevu koje neće da se bori za napredak, ne prihvatam da živim u zajednici u kojoj se glasovi mogu kupiti kao na pijaci. Neću! I zato sam u SDP-u koji kaže Idemo naprijed, zato sam u ovoj stranci koja glasove dobija zbog svog programa, zbog svojih ljudi, zbog svog zajedništva, zbog svog antifašizma. Zato sam uvjeren u našu pobjedu, u pobjedu našeg Dželaludina Muharemovića i nas kandidata“, istakao je Živanović.

Prisutnima se na kraju večeri obratio i kandidat za načelnika SDP BiH Novo Sarajevo Dželaludin Muharemović.

"Čast mi je i zadovoljstvo biti kandidat za načelnika najjače, najbolje i najkvalitetnije partije u Bosni i Hercegovini. Naši građani prepoznaju našu kvalitetu! A mi znamo njihove probleme u Novom Sarajevu, probleme koji traju već godinama, probleme koji se ne rješavaju, a realizacija projekata nam stoji u mjestu. Mi znamo šta ćemo raditi 8. oktobra, znamo šta ćemo raditi i nakon toga, a zato nam je potrebno povjerenje građana, jer glas građana za bolje sutra je glas cijelom SDP-u koji radi za dobrobit cijele Bosne i Hercegovine. Najveća moć SDP-a je istina! Zato iskoristimo preostala tri dana da našim građanima predočimo program putem kojeg ćemo se voditi u naredne četiri godine“, izjavio je Muharemović.

Predizborna kampanja SDP BiH Novo Sarajevo finalizira se koncertom grupe "Zabranjeno pušenje“, koji se održava danas, 3. oktobra na stage-u na Vilsonovom šetalištu sa početkom u 20:00 sati.

Koncert su upriličili Forum mladih SDP BiH Novo Sarajevo te Dželaludin Muharemović, Dževad Bećirević, Haris Lulić i Aner Šuman, kandidati SDP-a za načelnike sarajevskih općina, saopćeno je iz SDP-a BiH.