U organizaciji MO BiH
46

Održan Božićni koncert u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu: Pogledajte ko je sve prisustvovao

N. C.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Održan tradicionalni Božićni koncert Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić, s nadbiskupom vrhbosanskim i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem, u utorak, 12. decembra 2023. godine, bio je domaćin tradicionalnog Božićnog koncerta Ministarstva obrane BiH, koji je održan u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

U prigodnom jednosatnom programu, u nazočnosti ministra obrane BiH Zukana Heleza i zamjenika ministra obrane BiH za upravljanje resursima Aleksandra Goganovića te načelnika Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnika Senada Mašovića i njegovih zamjenika general-bojnika Ivice Jerkića i Gojka Kneževića te visokih uzvanika iz javnog i kulturnog života zemlje, Vojni orkestar OS BiH i gosti izvodili su skladbe klasičnog i zabavnog repertoara na temu katoličkog blagdana Božića.

Među gostima Božićnog koncerta bili su i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i državni ministri, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draga Čović, predsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH Marinko Čavara, predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Helmut Habermayer, pomoćnici ministra obrane BiH i članovi generalskog zbora OS BiH. Događaju su nazočili i članovi diplomatskog zbora akreditiranog u BiH, kao i predstavnici međunarodnih organizacija, vjerskih zajednica i udruga veterana proisteklih iz Domovinskog rata.

„Vrijeme Božića nas uvijek iznova podsjeća da se svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i tolerancije u društvu i zajednici, koja nas okružuje, ali samo uz iskrene osjećaje jedni prema drugima. Vrijeme koje slijedi na takav način bi se trebalo i iskoristiti.,“ rekao je ovim povodom zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić.

„Skup poput ovoga večeras je još jedna snažna poruka potrebe za zajedničkim radom i ulaganjem u našu zajedničku budućnost i budućnost naše djece, a ovo Božićno vrijeme je upravo prilika da jedni druge i potičemo na to. U našoj domovini različitost je svakodnevna i svugdje nas okružuje, ali unatoč tome učvršćivanje povjerenja među ljudima i narodima neka nam bude obveza ovog Božića te rutina u 2024,“ zaključio je svoju poruku zamjenik ministra Galić.

Monsinjor Tomo Vukšić je svima uputio najljepše želje uz blagdan Božića, bez obzira na različitost njihovih služba, imena, pripadnosti, uvjerenja, činova ili razine odgovornosti.

„Molim Gospodina Boga da sve ljude i narode, obdari krepošću strpljenja i međusobnim povjerenjem te blagoslovi odgovornošću za opće dobro i poštivanjem života i dostojanstva svakoga čovjeka,“ rekao je mons. Vukšić.

"Gospodine Bože, hvala Ti što si nam opet darovao brojne prijatelje... Znamo da smo svi, kao Tvoja stvorenja, pred Tobom jednaki, a da smo međusobno braća i sestre, te pozvani na dobrotu i svetost. Hvala Ti za sve dobre ljude... Sve nas pretvori u trajno oruđe i graditelje dobrote, dobrih odnosa, povjerenja, mira i nade!,“ naglasio je Vukšić u svome obraćanju.

Uz Vojni orkestar OS BiH, pod ravnanjem maestra Josipa Popovića i poručnika Filipa Miloševića, nastupilo je i vokalni sastav „Lašvanske dive“ te vokalni solisti Magdalena Bogić, Lucija Pervan, Slaven Čović, Ilijana Budimir Trupina, Tomislav Čorić i solist na gitari Josip Vukoja. Nakon koncerta održan je i prigodni domijenak.