Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ministar energije, industrije i rudarstva daje izjavu da oni koji ne rade, tj. posluju s gubitkom treba da snose posljedice i dobiju tri uzastopna minimalca, a ne spominje to da npr. Elektroprivreda BiH ne diktira prodajnu cijenu električne energije sama, već uz velika ograničenja FERK-a, te da cijenu uglja određuju rudnici (Zavisna društva), tako da niti na cijenu inputa, a što je još gore niti na cijenu outputa firma ne može da utječe, pa ne vidim kako to da gubitak u tolikoj mjeri može da zavisi od radnika??? Pa najlakše je rezove, uštede i pokrivanje gubitka praviti iz plata, to nije nikakav maštovitost ministre !!!
*Baš me interesuje kako će banke reagovati kad im ovi nesretnici tri mjeseca ne plate ratu kredita...
Sada će portiri i čistačice i ostali radnici koje niko ne išta ne pita dobiti tri minimalca zaredom zbog toga što direktor za 5000 KM mjesečno strovaljuje firmu u gubitak... Baš me interesuje kako će banke reagovati kad im ovi nesretnici tri mjeseca plate ratu kredita...