Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cas Mirza na komentaru ,nazalos maloje patriota kojice razumet tvoju poruku .
@sa Ko ce nas u tom slucaju braniti ako se izbace sandzaklije i vehabije ?!?Kako bi drugacije opstao u svom podrumu kao mis maleni da nije ovakvih ljudskih velicina ? Kad bi ti otisao u jednu arapsku zemlju, kako bi pomogao u borbi protiv krstasa i njihovih pljacki, gdje komadaju nevine,muslimanska tijela granatama i ko zna cime sve ne ?? Gdje su muslimani otisli da uspostavljaju red u nekoj krscankoj zemlji ognjem i macem kao sto krscani danas cine u nasim zemljama ?!? Sta bi se desilo kad bi se iranski tenkovi kotrljali ulicama Pariza, Londona, New Yorka i stanovnici istih ubijali kao kerovi na ulicama i kasnije proglasili kolateralnom stetom kao sto krstasi cine po nasim zemljama ?? Primjera mali milion. Danas u Bosni postoje i udruzenja za zastitu zivotinja,neka hvala Bogu svemogucem.Sta je sa udruzenjima za zastitu od imperijalista , od mocnih ?!? Nemoj mi samo reci ja ili mi cemo braniti Bosnu i Hercegovinu .Ja hocu sigurno jer hocu da preselim na Allahovom dz.s putu.Necu bit u podrumu jer hocu casno preseliti .Znas li sta je cast i obraz ?!? To je ono ,, nesto\" cega danas da i skoro nema .Zbog nedostatka vjere u Svemoguceg i jedinog Allaha (Boga).Zbog velicanja bluda i nemorala,zbog nepravde i nepostenja i nepostivanja bliznjeg svoga ! Pogledaj , osvrni se oko sebe, otvori oci ! Nije li Abu Hamza ostavio iza sebe Srebrenicu,pa zar nije Abu Hamza poklao ljude u Prijedoru, Kozarcu, nije li isti taj Abu Hamza drzao zatocene ljude u logorima Omarske,Trnopolja,nije li Abu Hamza ispraznio Brcko i Bijeljinu od ljudi cija je jedina ,,krivica\" bila u imenu,onih koji su do juce sjedili sa svojim katilima (jeli i pili ) da bi od istih tih bili ubijani kao pacovi na ulicama i mrtva tijela sutana nogama od strane Abu Hamze?!? Znas li koliko je ovaj covjek (Hamza) zaduzio mnoge Bosance i Hercegovce koji su u isto vrijeme i dalje pili i vrtil svojim tijelovima po diskotekama zapadne Njemacke dok je ,,taj neki Abu Hamza\" skakao po bosanskim gudurama ?Ako cemo Bosnu braniti onako kako smo branili Igman a znamo kako smo ga ,,branili \". Brzi smo bili niz njega nego uz isti.Brzo se zaboravlja punog stomaka i kad ne zuji oko glave jel de ? Naprotiv ja bih jos navukao ovamo boraca poput brata Hamze jer zbog takvih kao ti Bosna ne bi nikada opstala ,koja je jos uvijek na nisanu veliko cetnickih planera.Rat je stao u Bosni ali rat za Bosnu i Hercegovinu nije gotov niti ce to biti ikada za Srbiju .Pitanje je samo vremena i nas koliko cemo ih spremno docekati.Toliko.
sa nisi u pravu sve ljude stavljas u isti kos mada priznajem da suse neki preko noci postali vehabije sandza ima i losija i dobrija ko i vas sa zivela bih.
E Bosnje da vam nije bilo ovakvih nebi vas bilo ni u jadranskom moru A sada pricate protiv njih vi ste konjine nesposobne Ja sam bio u srpskoj vojski i vidio sam kakva im je politika da ne ide nicemu a ovi vasi mamci mudzahedi su bolji i od nas srba i od hrvata Ovo su vam bili najbolji vojnici
kao sto rekoh radi se o mentalno bolesnim osobama, koji i sami priznavaju ubijanje i mucenje kao dio svoje religijske duznosti.... to su ti ucenjaci hamze i ostalih islamistickih fundamentalista... necemo se mi ograditi od njih,mi ih eto prihvatamo... pa vi ste idioti zarobljeni u najgorim idejama istocnog svijeta, isto kao i naciste zapadnog... zar ne razumijete da ste FASISTE! SMRT FASIZMU! to vam nije komunisticka parola, idioti neskolovani ili primitivno ABU-HAMZA-STILSKI skolovani, to vam je parola modernog svijeta, to je poruka takvim jos od drugog svjetskog rata... nece niko krvi, a ovi su zedni krvi, ovi su agresivni na prvi pogled... necemo psihicki da analiziramo zasto, jer ko zna odakle ovi svi dolaze Palestine? dosli u Sarajevo da se svete jevrejskoj triologiji... eh bas ste izabrali grad... no, cinjenica je da Armija BIH nije uspjela sacuvati svoj odbranmbeni duh zbog ovih zlocinaca... a najbolji argument mi je: \"TVOJE DJETE SU KLALI CETNICI, A OVI SU CETNICKO\".. razmisli malo o ovoj recenici... ako stojis iza ovoga, nemam nista protiv da te drze u KP-DOMU Zenica...
vehabije i sandzaklije treba protjerati iz Bosne !!! Odjebite iz Bosne bagro zatucana!!!
@SARAJEVO:GDJE STE VI BILI KAD JE ABU HAMZA BRANIO OVU ZEMLJU? U PODRUMIMA I DIJASPORI! MATER VAM DIJASPORSKU, CETNICKU I USTASKU JEBEM! ABU HAMZA UZ TEBE SMO BRATE, IZDRZI POMOCI CEMO TI Ja sam cijeli rat proveo u Sarajevu na linijama i diverzantina i ne sjećam se da sam vidio tvoje vehabije bilo gdje. Dok sam ležao ranjen, oni su se sigurno bavili \"dovođenjem Bošnjaka u suru\". Zato, vehabije napolje! Vi ste sramota za civilizirani svijet. I koje ste vi budale. Ono neki dan na Q festivalu bila je za strane obavještajne službe odlučna prilika da se vidi koliko vas ima i koliko ste agresivni. Pošto je zaključeno da vasima previše i da ste preagresivni, jedan od vas ide na hlađenje.
Ratnom inercijom i dolaskom muslimana iz čitavog islamskog svijeta kod nas, neko je vješto ubacio i ovaj termin „vehabije”, ne da označi pripadnika ili sljedbenika Muhammeda b. Abdul-Vehhaba, već da označi sve ono što nije pozitivno i afirmativno, što izaziva averziju javnog mnjenja, želeći da se ta averzija fokusira na one koji se najviše i najtvrđe drže vjerske prakse. Na one koji svoju islamsku pripadnost i praksu transparentno pokazuju čak i izgledom: bradom, nošnjom, dolaskom u džamiju, prihvatanjem raznih sunneta, adaba i manje značajnih propisa (sunnetuz-zevaid), i da ih optuži i žigoše novotarima i onima koji mijenjanju hanefijski mezheb. Tome je podvrgnut svaki onaj ko se ne drži običajnog bosanskog islama i ko se drzne da tu praksu podredi nekakvoj analizi i provjeri autentičnosti kroz šerijatske izvore i meritornu mezhepsku literaturu. Svi oni se etiketiraju s atributoim vehabizma i shodno tome (prema pokliču iz Homeinijeve knjige) treba im, „uskratiti vjerska i dunjalučka prava”.
za gospodicica @fuj 11.10.2008. u 21:34 i za ,,taliban\'\'cica 12.10.2008. u 10:39 obojica osobno poznajete svoje kroativne krvate koji se bas preko Afganistana i talibana uvlace krvlju i naftom podmazanoj NATI - prokleta vam svaka kap krvave nafte bila - i prijestonici bratskog vam musolinijevog fašizma i najstarijeg zanata na planeti Zemlji uvlacite se u dupe. Izvrsno je neke stvarcice Ivona Zivkovic obradila glede sotonistickog prokletstva Crnoga Pape - pa stovani Obama - samo NAPRIJED - Mubarek olsun od trona do Trona - stopa po stopa do Potopa. Sve po zasluzi i po Pravdi Boga jedinoga. Svo zlo svijeta, ukljucujuci i ovu egzoticnu bh ,,biljku\'\' kako ga oslovi nas vrli publicista, ima direktnu vezu sa americkom teroristickom bazom al-kaidom, i njenim trabantima - nasim losim gospodarima a njihovim dobrim slugama.
Ja moram reci da mi kao krscaninu iz BiH postenije dosljednije i korektnije izgledaju ove bradonje od vecine nasih zelenih lafo evropskih muslimana. Sa ovim bradonjama si barem nacisto na kojem su putu i tu nema velikog zajeba. Ali sa ovim nasimse nikad ne zna. Dokaza je bezbroj, narocito u posljednje vrijeme......Na povrsinu valjda izlazi njihovo pravo lice.......
A jesu li vehabije i ovi sto su u fis-u bombu postavili!? AKo jesu, jer sve mi se cini da jesu!? U tom slucaju danas, sutra svi cemo mi pomalo strahovati od eksplozija i od njihovih sherijetskih sudova ... Vjerujem da i velika vecina koja ga brani ovde prizrljkuje ovakvo stanje!
GDJE STE VI BILI KAD JE ABU HAMZA BRANIO OVU ZEMLJU? U PODRUMIMA I DIJASPORI! MATER VAM DIJASPORSKU, CETNICKU I USTASKU JEBEM! ABU HAMZA UZ TEBE SMO BRATE, IZDRZI POMOCI CEMO TI.
Jebo li ti hamza mater seljacku i njegov patriotizam. Ptriota cega terora?? Njega i sve one koji misle kao on treba protjerat iz evrope a ne iz Bosne, i to direktno u Avganistan gdje je tim smradovimna i mjesto
i svakim danom sve vise vjerujem da bi mnogi voljeli (kako to i ,,gospodin\'\' Mesic predviđa) na mjestu gradonacelnice vidjeti borca Abu Hamzu. Inace, zasto se sporadicno samo o njemu pise, govori, dize se neviđena halabuka, kao da u ovoj zemlji ne postoji niko drugi cija su osnovna ljudska prava grubo prekrsena - pocevsi od osnovnog ljudskog prava na zivot, prava na rad, na SAMOOPREDJELJENJE - etc. , samo Abu Hamzinim pravima Srđan Dizdarevic i ine humanitarne organizacije i domovi za zastitu ljudskih prava - znoje mozgove - i zadovoljno trljaju dlanove zbrajanjem km-ova, dolara, eura i ostalih nadoknada za borbu zastite ljudskih prava i ostalih duhovnih vrjednota.
banalan primjer - sta bi se desilo da se sutra zbog ugrozenih ljudskih prava i sloboda nekome pozali, primjerice Domu za ljudska prava, BH pravosuđu ili bilo kome jedan BH građanin? Odgovor se a priori zna - za razliku od Hamze i ostalih Hamzi i Abua - BH građanin ne postoji a za nekoga ko ne postoji, logicno, ne(?) ne postoje nikakva prava na bilo kakva krsenja - nepostojece Bosanskohercegovacke kategorije - BH građanina. Zamislite kolika bi se samo fama, pompa i prasina digla oko jednog rođenog BH građanina? Bi ! Ali sa optuzbama da taj samim svojim (oduzetim) pravom na samoopredjeljenje - grubo krsi Ustav Bosne i Hercegovine ! Sa Abuima Hamzama to nije slucaj, jer oni su ipak dio najmanje jednog konstitutivnog naroda, i radi njih i tvrdobradocekinjastih i postoje domovi za krsenja prava pravih građana BiH.