Srđan Dizdarević
0
"Odijelo ne čini državnika"
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoces li reagovat na ovo veliki predstavnice ljudskih prava? Kacavenda ratni zlocinac i genocidas sto i dalje unistava,gazi i praktikuje aparteid nad Bosnjacima? http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/kacavenda-zatvorio-put-dubravcevicima BOSNA4EVER!
Pa upravo treba biti politicki korektan kada drugi oko tebe nisu. To je ono sto treba da od politicara stvori lidera koji ce da se izdigne iz situacije i napravi promjene. Inace po cemu se to onda Komsic razlikuje od onih koje kritikuje, postavsio dio istog problema.
Konačno neki razuman Bošnjak! Suljo, Željko i Hare se ponašaju kao kakva djeca koje trebaš moliti za nešto. Tadić je već ponudio svoj trojici da dođu u Beograd. Odbili su iz samo njima znanih razloga. Sada zamjere što je Tadić posjetio samo Dodika. Ne može čas kakiću čas piškiću. Kakva je to politika? Kako to da Sulji i Haretu ne smeta Cerićev boravak u Srbiji ( ne u Sandžaku kako je to bilo navedeno u svim federalnim medijima) i njegov govor mržnje u Novom Pazaru i Tutinu. To su zdušno podržavali a ovamo im smeta posjeta Tadića koji je sa sviju njih gospodin čovjek. Što se tiče Komšića rekao bih : U sridu!
@hari i @\"svaka čast\" Stoji to, ali da je bio realan i \"opleo\" po svima. Međutim, pored Dodika koji je zaista krkan, kritikovati Komšića ili nekoga zato što se buni protiv nečega, što je u svakoj zemlji normalno po meni je neobjektivno. On hoće da se predstavi OBERobjektivan...ma jeste vraga, da jeste, prvo bi reagovao npr. kod Dodikovog: Ko j... FTV (ne zbog TV, nego zbog vulgarnosti koja ne doliči jednom političaru.. Dalje, npr, njegove riječi:.:\" onaj je budala, onaj lud, j... vas ovaj ili onaj...\" Šta Srdjane, treba mu se iuvlačiti? Ja jesam protiv nacionalnih partija i biću, ali se trudim da ih gledam obkjektivno i kada zatreba uadrim i po \"njihovim\" i \"našim\" U svakom slučaju, ne uvlačim se nikome.
Jeste na mjestu Hari, ako se zoveš Milorad i živiš u Banja Luci ... Ono našlo o \'odijelu\' ...
Fala bogu da u ovoj zemlji jos ima ljudi poput gospodina Dizdarevica koji misle svojom glavom. Istina naravno boli ali svaka rijec gospodina Dizdarevica je na mjestu. Bojim se nazalost da ovakve glasove malo ko cuje od opsteg ludila i mrznje koja vlada ovim prostorom.
u par recenica je rekao sve.. ima nade za ovu zemlju...
Kažeš, Komšić regauje čaršijski...a kako reaguje Dodik, to ne reče? Iskritikova ti neke, neke ne pipnu, treba im valjda \"niz dlaku\", ja tako skontah?! I de bogati, ne pričaj ti o odjeći, \"kvazi buržoazijo\"..Ti si dokaz da sa odjećom hoćeš da ostaviš utisak neke \"više\" građanske klase, sa tim deplasiranim maramama...Pusti Željku, makar ga i žuljalo odijelo i kravta i ovratnik, bliži je narodu BiH nego ti sa svojim letenjem u visinama, izvan stvarnog svijeta.
sjeća li se gospodin Dizdarević izjava tipa: Terzić je gl*p. Tihić je bud*la, raznih psovki (FTV), kabadahijskog ponašanja (Mile Ronhil), .... Toliko o kritikama na račun Komšića. A sad o \"jednonacionalnom\" Sarajevu. G. Dizdareviću, koliko je crkvi u Sarajevu srušila Armija RBiH, koliko je Srba odselilo iz Lukavice, Vojkovića, Grlice, Tilave, Pala, Hreše... (sve se brojalo pod \"Grad\" do 1992), gdje se to u gradovima pod \"bošnjačkom\" kontrolom mjenjala imena naselja i ulice na najcrnji fašistički način(ullica Draže Mihajlovića, Ravnogorska, Dobrosava Jevdževića, Obilićevo), gdje to javne ustanove imaju krsne slave, smeta ime osnovnoj školi rhm. Fatime Gunić, a ne smeta Sveti Sava,... Predsjednče Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH, i \"Radovanova tvorevina\", a Milorada \"socijaldemokrate\" svetinja, je dio Bosne i Hercegovine. (crkva na temeljima džamije u Diviču, Fatina crkva, Srebrenica, svakodnevno otvaranje masovnih grobnica), prošetaj Bosnom pa onda zbori.
Momci,Srdjan Dizdarevic je sin Raifa Dizdarevica iz Plocara kod Fojnice,jeste da je komunisticki odgajan,ali ovo sto izjavljuje lici mi da taj jos zivi u komunizmu.Ni jednom rijecju da kaze da nije cista posla da Tadic posjeca Banjaluku,ali kritikuje Komsica.
evo, javio se supljator nr. 1.... grebo te tadic i ti njega
Ni Tadić ne bi bolje. ... a sve je krenulo davne 2001. kad mu Lagumdžija nije dao obećano ambasadorsko mjesto ...
A sto se tice ponasanja Tihica i Komsica i jedan i drugi su carevi u ponasanju i kulturi,Silajdzic takodje. BOSNA4EVER!
napokon neko razuman nesto da kaze
Moj Srdjane kakvo si ti razocarenje. Ma tebe vise nista ne opra poslije ovoga. I za kraj jedno od srca \"carsijsko reagovanje\": Mars iz Bosne