27. juni
36

Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću jer se advokati nisu pojavili na ročištu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastavak glavnog pretresa u slučaju Sanjina Sefića, koji je za danas najavljen u Kantonalnom sudu u Sarajevu, nije održan zato što se advokati nisu pojavili na ročištu.

Advokat prvooptuženog Kerim Čelik pojavio se na ročištu, a naknadno se pojavio i advokat Omar Mehmedbašić, koji po službenoj dužnosti zastupa Sauda Nišića. Međutim, advokati ostalih optuženih se nisu pojavili na suđenju.

Iako je Čelik izrazio spremnost da u odsustvu njihovih branitelja zastupa i ostale optužene, to mu je bilo zakonski onemogućeno, te je suđenje odgođeno za 27. juni.

Kako saznajemo, na današnjem glavom pretresu su se trebala pojaviti dva nova svjedoka.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu tereti Sanjina Sefića da je 10. oktobra prošle godine u ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića tereti se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz Bosne i Hercegovine tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja te su time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Sauda Nišića tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.