BiH
463

Sanjin Sefić se izjasnio da nije kriv, uputio saučešće porodicama Agić i Malkoč

Klix.ba
Sanjin Sefić, Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović izjasnili su se na ročištu obavljenom prošloga petka da se ne osjećaju krivim po tačkama optužnice vezanim za smrt Selme Agić i Edite Malkoč i pomaganje u bijegu prvooptuženog.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, izjašnjenje četvero optuženih obavljeno je prošloga petka, dok će se peta optužena osoba, Saud Nišić, o krivnji izjasniti u četvrtak u 8:40 sati.

Kako je za Klix.ba rekao advokat Sanjina Sefića Kerim Čelik, optuženi je prije izjašnjenja o krivnji porodicama poginulih djevojaka uputio saučešće.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu tereti Sanjina Sefića da je 10. oktobra prošle godine u ulici Zmaja od Bosne automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Saru Sefić, Dinu Alića i Amara Salihovića tereti se da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz Bosne i Hercegovine tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sanjin Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te su time počinili krivično djelo pomoći počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Sauda Nišića tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.