{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgođeno suđenje Enisi Eminović, u toku pregovori o priznanju krivice

F
15.10.2014. u 12:34
0
2
Odgođeno suđenje Enisi Eminović, u toku pregovori o priznanju krivice
0
Odgođeno suđenje Enisi Eminović, u toku pregovori o priznanju krivice
Foto: Arhiv/Klix.ba
Suđenje Enisi Eminović (20), optuženoj za ubistvo nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića (25), koje je trebalo biti nastavljeno danas u Kantonalnom sudu Sarajevo, odgođeno je na neodređeno vrijeme, budući da su u međuvremenu pokrenuti pregovori o sklapanju sporazuma o priznanju krivice.
Kako je saopćio predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić, Kantonalno tužilaštvo obavijestilo je Sud o tome da je nakon pregovora o krivnji sporazum dostavljen na odluku o prihvatljivosti glavnoj kantonalnoj tužiteljici, koja se još nije izjasnila u vezi s davanjem saglasnosti u tom pogledu.

Pojasnio je da će dalji postupak, odnosno eventualno zakazivanje nastavka glavnog pretresa u ovom predmetu, ovisiti od toga da li će Sudu biti dostavljen sporazum o priznanju krivice, o kojem bi se u tom slučaju očitovalo Sudsko vijeće.

Prema tužbenim navodima, do teškog ranjavanja sa smrtnim ishodom došlo je 1. aprila u stanu, vlasništvo Aldijana Dajidžića, u sarajevskoj ulici Sutjeska, na broju 22, općina Centar, gdje je Eminović, nakon verbalnog sukoba, Hadžimusiću nožem zadala ubodnu ranu u predjelu srca, usljed čijih posljedica je on preminuo.

Branilac optužene, advokat Omar Mehmedbašić za Agenciju Fena je kazao da insistira na minimalno zaprijećenoj kazni za spomenuto krivično djelo (pet godina), s obzirom na okolnosti cijelog slučaja, ponašanje njegove branjenice i činjenicu da je majka maloljetnog djeteta, te da nije imala motiv za ubistvo Hadžimusića.

Prema navodima iz istrage u ovom slučaju, Eminović, Hadžimusić i Dajidžić odranije su poznati policiji. Svađi, a potom i fizičkom sukobu/naguravanju nevjenčanih supružnika, s tragičnim epilogom, navodno je prethodilo konzumiranje narkotičkih sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: