Odgođeno poništenje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću

Odgođeno poništenje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću
155
Er. M.
30.10.2019. u 11:31
38
komentara
155

dijeljenja
Odgođeno poništenje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osman Mehmedagić (Foto: H. M./Klix.ba)
Inspektorat Republike Srpske prihvatio je žalbu Univerziteta za poslovne studije Banja Luka i odgodio poništenje diplome generalnom direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanu Mehmedagiću.
Univerzitet za poslovne studije Banja Luka je putem punomoćnika Inspektoratu RS podnio zahtjev za odgađanje izvršenja rješenja prosvjetnog inspektora RS do okončanja upravnog spora pred sudom, pokrenutog protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, a kojim je odbijena žalba Univerziteta na rješenje prosvjetnog inspektora.

U predmetnom zahtjevu se između ostalog navodi da bi izvršenjem pomenutog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet za poslovne studije Banja Luka i za direktora OSA-e Osmana Mehmedagića te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odgađanja izvršenja rješenja.

"Odlučujući po navedenom zahtjevu, ovaj organ je dozvolio odgađanje izvršenja rješenja do donošenja konačne sudske odluke u upravnom sporu, koji se vodi pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, povodom podnesene tužbe", saopćeno je iz Inspektorata RS.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...