Odluka Kolegija
19

Odgođena sjednica Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Odgođena je druga sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je trebala biti održana sutra.

Ovakvu odluku donio je Kolegiji Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji čine Borjana Krišto (HDZ BiH), Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD).

Državni parlamentarci sutra su trebali birati članove stalnih radnih tijela, međutim, četiri političke stranke nisu dostavile svoje prijedloge za imenovanje članova parlamentarnih komisija. To je ujedno i razlog zbog kojeg je otkazana sjednica državnog organa zakonodavne vlasti.

Ranije je SNSD tražio otkazivanje sjednice jasno navodeći kako njihov klub smatra da se još uvijek ne trebaju izabrati novi sazivi stalnih radnih tijela sve dok se ne definiše ko je tačno većina na državnom nivou, kao i dok se ne izvrši imenovanje Vijeća ministara BiH.

"Iz tog razloga mi smo tražili odgađanje sjednice Zastupničkog doma PSBiH. To su snažni argumenti jer danas niko u ovoj zemlji ne zna ko je struktura vlasti na nivou institucija BiH. Smatram da Zastupnički dom PSBiH ne treba žuriti kada je riječ o formiranju stalnih radnih tijela, odnosno komisija, dok se ne izabere novi saziv Vijeća ministara BiH", kazao je danas za Klix.ba šef Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac.