|

Odgođen nastavak suđenja Željku Ivanoviću

Odgođen nastavak suđenja Željku Ivanoviću
0
F
FENA
4.11.2010. u 18:28
0
komentara
0

dijeljenja
Odgođen nastavak suđenja Željku Ivanoviću Sud BiH
Nastavak suđenja Željku Ivanoviću, optuženom za genocid u Srebrenici počinjen u julu 1995., odgođen je zbog nedolaska svjedoka odbrane Hasana Hasanovića.
Predsjedavajući Sudskog vijeća Darko Samardžić kazao je da je Sud obaviješten da Hasanović iz fizičkih i psihičkih razloga nije u stanju da svjedoči te da se zbog toga nije pojavio na ovom ročištu.

Hasanović je trebao svjedočiti o onome što se događalo u Kravici u julu 1995. kada je iz neposredne blizine gledao ubistva srebreničkih muškaraca.

Tužilaštvo BiH tereti Željka Ivanovića da je, kao pripadnik Trećeg voda "Skelani" pri Drugom odredu Specijalne policije, 12. i 13. jula 1995., učestvovao u zarobljavanju veće grupe muškaraca u mjestu Sandići te odvođenju i strijeljanju više od 1.000 Srebreničana u Zemljoradničkoj zadruzi Kravica.

Ivanović je, navedeno je u optužnici, nakon zatvaranja zarobljenika, zajedno s ostalim pripadnicima Drugog odreda, stao u polukrug iz kojeg je otvorena vatra na zatvorenike u hangaru, prenosi BIRN - Justice Report.

Naredno ročište zakazano je za 11. novembar kada će Ivanovićeva odbrana saslušati jednog svjedoka i uložiti materijalne dokaze.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.