{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbor sistema JRTSBiH: Alarmantan pad naplate RTV takse

F
5.6.2014. u 19:21
0
26
Odbor sistema JRTSBiH: Alarmantan pad naplate RTV takse
0
Odbor sistema JRTSBiH: Alarmantan pad naplate RTV takse
Odbor sistema JRTSBiH na jučerašnjoj sjednici upoznat je sa alarmantnim padom naplate RTV takse, koja je u prva četiri mjeseca ove godine manja za 1,6 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, što dovodi u pitanje vršenje osnovnih funkcija javnih servisa.
Nastojeći da se ovi negativni trendovi zaustave, odlučeno je da se 1. 7. ove godine održi tematska sjednica Odbora sistema na koju će biti pozvani predstavnici svih telekom operatera u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije i Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Odbor sistema JRTSBiH juče je informiran o provedbi prve faze digitalizacije i obavezama koje s tim u vezi stoje pred javnim servisima u BiH.

Odbor sistema zahvaljuje se svim učesnicima u realizaciji prve faze digitalizacije i traži od sva tri menadžementa javnih RTV servisa punu posvećenost u ovom procesu.

Kako bi javni RTV servisi preuzete obaveze mogli što kvalitetnije obaviti, zatraženo je od Ministarstva prometa i komunikacija da menadžmente tri javna servisa upozna sa ugovorom o realizaciji projekta prve faze, tehničkom specifikacijom i ostalim bitnim elementima, te da Ministarstvo predstavi strukturu i dinamiku narednih faza.

Od Vijeća ministara kao i Ministarstva prometa i komunikacija BiH zatraženo je da se striktno provodi usvojena "Politike sektora emitiranja“ iz 2007. godine, te Projekat digitalizacije mikrotalasnih veza javnih RTV servisa BiH iz 2010.godine, posebno u dijelu odluke koja se odnosi na obaveze javnih Javnog RTV sistema i javnih RTV servisa, saopćila je Valentina Rupčić, Predsjedavajuća Odbora sistema JRTSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: