{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RTV BiH: Gubitak u prvoj polovini godine 400.000 KM

S
1.8.2014. u 16:51
5
11
RTV BiH: Gubitak u prvoj polovini godine 400.000 KM
5
RTV BiH: Gubitak u prvoj polovini godine 400.000 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preliminarni poslovni rezultati RTV BiH u prvih šest mjeseci ove godine pokazuju pogoršanje finansijske situacije, te pad prihoda od RTV takse i drugih izvora, što je dovelo do gubitka u poslovanju od približno 400.000 KM.
Upravni odbor BHRT, koji je informisan o poslovanju RTV BiH u prvih šest mjeseci ove godine, naložio je menadžmentu da hitno predloži mjere finansijske konsolidacije, štednje u poslovanju i da na septembarskoj sjednici Upravnog odbora budu razmatrani akcioni planovi restrukturisanja BHRT-a.

U saopštenju, koje je potpisala predsjedavajuća Upravnog odbora BHRT-a
Valentina Rupčić, navodi se da će biti intenzivirani napori na iznalaženju novog načina ubiranja RTV takse, zajedno sa RTV Federacije BiH (FBiH) i Radio-televizijom Republike Srpske, a usaglašeni model finansiranja biće predložen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Menadžmentu BHRT-a naloženo je da nastavi razgovore sa operaterima telekoma kako bi RTV taksa, koja predstavlja zakonsku obavezu, bila uvrštena u račune za usluge gledanja TV putem kablovskih operatera.

U slučaju ignorisanja zakonske obaveze od operatera telekoma menadžment je obavezan da sudski zaštiti interese BHRT-a.

Upravni odbor BHRT-a razmotrio je informaciju o realizaciji projekta "Brazil 2014", pripremama za "Sarajevo film festival", o medijskoj kampanji procesa digitalizacije u BiH i druga pitanja.

Razmatrane su i aktivnosti u vezi sa pripremama za predstojeću sjednicu Odbora sistema na kojoj će glavna tema biti problemi naplate RTV takse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: