{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RTV BiH: Gubitak u prvoj polovini godine 400.000 KM

S
1.8.2014. u 16:51
5
11
RTV BiH: Gubitak u prvoj polovini godine 400.000 KM
5
RTV BiH: Gubitak u prvoj polovini godine 400.000 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preliminarni poslovni rezultati RTV BiH u prvih šest mjeseci ove godine pokazuju pogoršanje finansijske situacije, te pad prihoda od RTV takse i drugih izvora, što je dovelo do gubitka u poslovanju od približno 400.000 KM.
Upravni odbor BHRT, koji je informisan o poslovanju RTV BiH u prvih šest mjeseci ove godine, naložio je menadžmentu da hitno predloži mjere finansijske konsolidacije, štednje u poslovanju i da na septembarskoj sjednici Upravnog odbora budu razmatrani akcioni planovi restrukturisanja BHRT-a.

U saopštenju, koje je potpisala predsjedavajuća Upravnog odbora BHRT-a
Valentina Rupčić, navodi se da će biti intenzivirani napori na iznalaženju novog načina ubiranja RTV takse, zajedno sa RTV Federacije BiH (FBiH) i Radio-televizijom Republike Srpske, a usaglašeni model finansiranja biće predložen Parlamentarnoj skupštini BiH.

Menadžmentu BHRT-a naloženo je da nastavi razgovore sa operaterima telekoma kako bi RTV taksa, koja predstavlja zakonsku obavezu, bila uvrštena u račune za usluge gledanja TV putem kablovskih operatera.

U slučaju ignorisanja zakonske obaveze od operatera telekoma menadžment je obavezan da sudski zaštiti interese BHRT-a.

Upravni odbor BHRT-a razmotrio je informaciju o realizaciji projekta "Brazil 2014", pripremama za "Sarajevo film festival", o medijskoj kampanji procesa digitalizacije u BiH i druga pitanja.

Razmatrane su i aktivnosti u vezi sa pripremama za predstojeću sjednicu Odbora sistema na kojoj će glavna tema biti problemi naplate RTV takse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: