Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo Republika Bosna i Hercegovina ima smisla, bez konstitutivnih naroda. Sve ostalo je čisti fašizam
@zlatni71 Najbolje da vam poklonimo republiku gdje vrijedi jedan čovjek jedan glas sad kad vas se nakotilo 2 miliona
smjeniti komsica jer je izabran glasovima bosnjaka..dakle nelegalan je....zbog bosnjaka bih nikad nece u eu ni nato....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Odbor za vanjske poslove Evropskog parlamenta usvojio je u četvrtak izvještaj o napretku Bosne i Hercegovine u kojem se izražava žaljenje zbog toga što pitanje demokratskog i legitimnog predstavljanja tri konstitutivna naroda i svih građana ostaje otvoreno te traži da se to pitanje riješi što je moguće prije.
Pa sta ovo znaci, da apeluju da se napravi dogovor. A dogovor treba biti da ga nema konstitutivnog, barem ne dok ga ne naprave u zapadno-europskim i krscanskim drzavama, gdje bi apartheid manjine bili muslimani.
Ukratko sviranje quurcu, naslov lazan. Tipovi izrazavaju zaljenje sto nije doslo do dogovora.
Provala??? Pa i ta će laž, kao sve druge koje je lansirala po EU, biće u wc šolji. Ne radujte se prije vremena. Nisu pročitali četiri pisma koja su stigla Mogerinijevoj i Hannu! Nisu pisali potpisali Balkanci, već veoma uzoriti članovi EU! Hrvatska će sada dobiti, opet, po njonji!
pogresno protumaceno, prevod nula bodova .. a u sustini lobiranje Hdz u EU cini svoje, pa onda.mediji, portali i sl... BIH treba samo teziti EU standardima a ne Klanovima stranaka i etnijama, toga u EU nema, Hrvatskoj bi trebao biti veci interes BIH gradjanska sa EU pravima i slobodama, nego hzhb i terit.pretenzije Hdz. isti se odnosi na srbiju...
Bože budala, pa oni nevide da se ovde prosuta krv još puši!!!
Ovo tko vam je prevodio tekst ili ne zna jezil ili je namjerno izmjenio smisao izvješća. Odbor je kao glavni problem označio činjenicu da Bošnjaci Hrvatima uskraćuju pravo na političko prestavljanje.
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> Sexcoss.com
nikakav problem ako ste već odlučili i ako to hoće bosanski srbi i bosanski hrvati, uz prethodno potpuno ukidanje građanske demokratske države, može po jedan ostali, jedan hrvat, dva srbina i tri bosanca da nastupaju i zastupaju svoje stado prema veličini stada u svakom državnom tijelu od najnižeg do najvišeg nivoa koje biste mimo ustava izmisli da realno predstavlja konstitutivne narode.
nikakav problem ako ste već odlučili i ako to hoće bosanski srbi i bosanski hrvati, uz prethodno potpuno ukidanje građanske demokratske države, može po jedan ostali, jedan hrvat, dva srbina i tri bosanca da nastupaju i zastupaju svoje stado prema veličini stada u svakom državnom tijelu od najnižeg do najvišeg nivoa koje biste mimo ustava izmisli da realno predstavlja konstitutivne narode.
Kakav legitimitet?! Pod tom parolom se navija da izborna jedinica uvijek bira Covica. A od 360 hiljade Glasaca iz Hrvatskog naroda, on je dobio 135 hiljada. Dakle, ne laju kuca radi sela nego radi sebe. U biti Bakir tezi istome! Sa 25% glasova on tvrdi da prestavlja Bosnjake. Ne brinite ljudi, ne moze nam biti gore, ko god nam birao predstavnike.
smjeniti komsica jer je izabran glasovima bosnjaka..dakle nelegalan je....zbog bosnjaka bih nikad nece u eu ni nato....
proglasiti nevazecim glasove srba za covica a po naredbi knjaza
Kompromis sa apartheidom se ne moze napraviti. Svi gradjani da imaju ista prava, da biraju iste inda budu birani isto, da im realno svaki glas na izborima vrijedi isto.
U Bosni treba da se ukinu entiteti, da se ukine dom naroda, da se ukine predsjednistvo, samo nivo drzava opcina, vlada predsjednik, jednodomni parlament i jedan covjek, jedan glas.
Ovi UZP tumaci jer je Fena pod UZP sapom, dok od Bosnjana traze kruha?
Ovo je laz jer u Europskom Parlamentu nema povlastenih/konstitutivnih naroda pa da manjina ima isti broj zastupnika kao i vecina, tako da Hrvatska ima 11 zastupnika, a Njemacka 275. Prema tome da ne kenjaju. Osim toga, da se EU ne petlja u ustavno uredjenje BiH. Konstitutivnost se pokusava nametnuti jer su muslimani vecina, pa da manjine krstaske budu povlastene i da prave apartheid.
Sarajevo je multi-kulturski grad. Postoje narodi svakakvih religija i nacionalnosti, ali jedna stvar je sigurna. Mora postojati većina: Bošnjaci. Ostali ljudi koji nisu bošnjaci mogu živjeti ali bi se trebali odnositi kao manjina.
Nikada nisu bile povoljnije okolnosti da se dokrajči projekat "RS". Srbija je u aktivnom konfliktu s Kosovom, CG, Hrvatskom i BIH. Njena zaštitinica Rusija se zabavila i tek će se zabaviti svojim problemima. Postoji naime ratni plan HV da se u slučaju konflikta zauzme Brčko i omogući snagama NATO-a da dokrajče tzv "ruske" projekte na Balkanu. Ako Dodik hitno ne promjeni stranu, RS će do 2020 - nestati kao entitet ili država. A znam da je i u FBIH - sve spremno.
Orden sa "zlatnim vijencem" treba dodijeliti našem čovjeku Milomiru Mariću koji od jednog ratničkog naroda - napravio "ridikule" nespremne za bilo kakav vojni sukob.Dovoljno je pročitati komentare na b92 i uočiti snažan defetizam , u Srba općenito. Nisu spremni braniti Srbiju a šta je RS prema "matici" - ništa.
@Opera Ništa u FBiH nije spremno, u BiH žive tri konstitutivna naroda a samo jedan se protivi postojanju RS-a. Imate Komšića, predsjednika bez naroda, jer je isti narod koji stoji iza njega onaj koji stoji i iza Džaferovića, ali Hrvate nemate.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)