{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odbačena inicijativa SDA da se smanje plate parlamentarcima

S
20.6.2012. u 17:20
18
52
Odbačena inicijativa SDA da se smanje plate parlamentarcima
18
Odbačena inicijativa SDA da se smanje plate parlamentarcima
Zajednička komisija za amdinistrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržala inicijativu poslanika SDA u Predstavničkom domu Šemsudina Mehmedovića da na dnevni red sjednice Doma uvrsti i razmatranje smanjenja plata i ukidanja drugih naknada poslanicima u parlamentu BiH.
Komisija je primila k znanju Informaciju o zaključcima Predstavničkog doma sa sjednice održane 10. maja, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

U zaključcima se navodi da Predstavnički dom traži od Vijeća ministara BiH da do naredne sjednice Doma pripremi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH sa zahtjevom da se razmatra po hitnom postupku.

Predstavnički dom zadužio je Zajedničku komisiju za administrativne poslove da na prvoj narednoj sjednici, nakon usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, uskladi plate i naknade poslanika i delegata sa Zakonom.

Trećim zaključkom poziva se Dom naroda da se na narednoj sjednici izjasni o Amandmanu na Ustav BiH, a ostale institucije koje nisu u sistemu Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH da prilagode svoje plate i naknade sa Zakonom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: