BiH
43

Predstavnički dom PSBiH danas o smanjenju plaća

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na današnjoj sjednici će razmatrati Prijedlog zakona o carinskoj tarifi i Prijedlog izmjena Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Na dnevnom redu je Prijedlog izmjena Zakona o državljanstvu BiH. Ovaj prijedlog je na sjednici nadležne Zajedničke komisije, dobio negativno mišljenje.

Poslanici će se u prvom čitanju izjašnjavati i o Prijedlogu Kluba poslanika SDS-a za izmjene Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu BiH. Predložene izmjene odnose se na finansiranje javnih emitera iz budžeta BiH. Predstavnički dom će se izjasniti i o produženju mandata članovima Upravnog odbora BHRT-a.

Na dnevnom redu je i Prijedlog izmjena Zakona o finansiranju političkih stranaka, Izvještaj o provođenju zakona u nadležnosti CIK-a BiH, Izvještaj o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH, Izvještaj o realizaciji mjera za poboljšanje uvjeta poslovanja u poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji BiH kao i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Informacija o ključnim sigurnosnim izazovima u BiH u 2011. i Analiza stepena primjene Akcionog plana za provođenje Strategije BiH za borbu protiv organiziranog kriminala i Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma kao i Informacija o stanju kriminaliteta u BiH u 2011. te Analiza provođenja Državne strategije za rad nad predmetima ratnih zločina su također na dnevnom redu.

Poslanici će se izjasniti i o Inicijativi poslanika Šemsudina Mehmedovića o smanjenju plaća te ukidanju drugih naknada poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH.